SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Jönköping
Volleyboll

Välkommen till KFUM Jönköping Volley!
Välkommen till KFUM Jönköping Volley!
 
Vi har lag och grupper för alla åldrar:
 
 • Volleybompa - lek med boll, från 3 år
 • Kidsvolley - volleyboll under lekfulla former, från 6 år
 • Fyrmanna - volleyboll med studs, från 9 år
 • Level 6 - fyrmanna och sexmanna, från 12 år
 • Dam A - seriespel i Division 1
 • Dam B - seriespel i Division 2 och Division 3
 • Herr A - seriespel i Division 2 och Division 3
 • Herr B - seriespel i Division 3
 • Spontanvolleyboll - håller volleybollgenen vid liv, hellre än bra, så fort man kan spela 6-manna
 • Veteran - gamla volleybollspelare, från 30+
 • Senior - en blir aldrig för gammal, från 60+
 
Är du intresserad av att börja spela volleyboll kontaktar du tränarna i den grupp du tror passar för dig, så hjälper vi dig tillrätta. Fastnar du för volleyboll och vill fortsätta anmäler du dig under "Ny medlem” eller ”Anmälan" i menyn ovanför bilden. Till våra ungdomsgrupper kan du anmäla dig till våra "kögrupper" direkt så tar vi kontakt och hjälper dig tillrätta när vi har möjlighet att ta emot nya spelare. Våra träningstider och kontaktpersoner hittar du på "Lagsidan" för respektive grupp (gå in under "Volleyboll" i menyn högst upp).
 
Under varje grupp försöker vi ha aktuell information om turneringar och seriespel.
 
20210825 Under september drar alla grupper igång. Det är det största trycket någonsin på våra barn och ungdomsgrupper, så tyvärr blir det köer igen. Att inte alla får plats beror helt enkelt på platsbrist. Har ni frågor, tveka inte att kontakta oss!
 
Följ oss gärna på Facebook och Instagram
 
Volleybollhälsningar KFUM Jönköping Volley
U18 brons till KFUM
2021-09-10 18:59

Plötsligt hände det!

Efter många års träning, oräknerliga träningstimmar och mängder med turneringar kom så belöningen.  

 

Bra jobbat i helgen Oscar, Noel, Jonathan, Jakob, Stefan, Folke, Hannes och Simon.

Ni visade ett effektivt försvarsspel med bra servemottagning, bra block och ett varierat anfallsspel där ni tog många viktiga poäng.

 

Matchen om 3-4 plats blev en repris mot Engelholm som slog oss i gruppspelet. Matchen var jämn och stundtals visade ni upp fantastiskt fin volleyboll. Tredje set och matchen vinner ni tack vare allas kämparglöd och en riktigt bra laginsats.
(27-25, 22-25 15-11)

 

Vi är grymt stolta över er! 

//coacherna

 

Nu får vi träna inomhus igen. Tjohoo!
2021-08-25 18:56

Nu drar inomhussäsongen igång för alla våra grupper.

Det är stort tryck på våra ungdomsgrupper, vilket ger köbildning, men håll i och håll ut, det kommer att bli din tur! Har du frågor eller saknar information, hör av dig´till viktoria.bjornstrom@gmail.com så slussas du vidare.

 

Dam och herrlag - Läs under resp flik och ta kontakt med resp kontaktperson för mer info.

 

Våra ungdomsgrupper tränar enligt följande:

 

Grupp Startdag Träningsdag/plats Tid
Volleybompa 26/9 Söndag/KFUM 15:30-16:30
Level 1-2 19/9 Söndag/KFUM 15:30-16:30
Level 3-4 19/9 Söndag/KFUM 16:30-17:30
    Måndag/KFUM pingis 17:00-18:00
Level 5 22/8 Söndag/KFUM 16:30-17:45
    Torsdag/SVF 17:30-19:00
Nybörjare Level 4-6 16/9 Torsdag/KFUM 19:15-20:45
    Söndag/KFUM 17:30-19:00
Level 6/7/U16 14/9 Tisdag/KFUM 19:15-20:30
    varannan torsdag/KFUM 19:15-20:45
    Söndag 17:30-19:00
Spontan/vuxenvolley 19/9 Söndag/KFUM 20:30-22:00

 

NuuuuuUUUUU KööööÖÖÖÖR ViiiiiiIIIIII!

Säsongsavslutning 2021
2021-05-03 22:21
Bilder från säsongsavslutningen

Hej vänner!

Ännu en mycket underlig säsong har kommit till sitt slut. Det blev inte alls som vi hade tänkt oss även om hoppet levde till en början. Vi kände att säsongen började bra och vi hade som avsikt att konkurrera om topplaceringarna i tabellen. Fyra matcher senare stängde förbundet serien för att sedan inte öppna den igen innan man till slut tog beslutet att avsluta den permanent i mars. Trots detta har vi tränat volleyboll när restriktionerna har tillåtet inomhusträning och kört hoppträning i Knektaparken med pannlampor för de som trotsade mörker och kyla. Vi är oerhört tacksamma för den tid Henke har lagt ner på spelarna trots uteblivet spel. Respekt!

 

Ja, med facit i hand får vi se tillbaka på en säsong som ändå har inneburit en utveckling hos alla spelare. Vi är fantastiskt glada över att alla spelare har hittat tillbaka till laget och sporten efter långa avbrott. Nu tar vi sommarlov och ägnar oss åt lite andra aktiviteter för att komma tillbaka i mitten av augusti för nya utmaningar, som kommer tidigt på hösten! Som vi alla har fått vänja oss vid kan vi inte med säkerhet veta hur hösten ser ut, men vi vet hur planerna ser ut. Vi planerar för att börja träna inomhus vecka 33 (16/8). Tre veckor senare är det dags för U18-SM i Jönköping (4 – 5 september). Mästerskapet är för spelare födda 2004 och senare. Två veckor senare är det dags för Junior-SM i Södertälje (18 – 19 september). Där får spelarna vara födda 2002 eller senare. Till bägge dessa mästerskap kan det bli aktuellt med kval som i så fall måste spelas tidigare…
https://www.volleyboll.se/barnungdom/Nyheter/junior-smflyttasfram-ungdomstavlingarfarnyadatum/

 

Det är några kända förändringar inför nästa säsong. Den ena är att Alma Hellström flyttar till Uppsala för att börja plugga. Vi är grymt tacksamma för att ha fått ha Alma i klubben sedan slutet av förra säsongen. Vi önskar henne lycka till med studierna och vet att hon kommer att fortsätta med volleyboll i Uppsala. Den andra förändringen är att vi skickar Ida och Ellen till RIG till hösten. Tjejerna har blivit antagna till volleybollgymnasiet och ansluter till Jakob Norrby som redan har gått där ett år. Det blir en kul utmaning för tjejerna som de ser fram emot. Alla våra RIG-elever kommer naturligtvis vara med klubben i nämnda mästerskap.

 

Igår var det avslutning för Damer B och herrlaget med en traditionell backspiketurnering med efterföljande pizza. Kul att killarna och tjejerna fortfarande gör saker tillsammans precis som de alltid har gjort de nio år som verksamheten har varit igång. Flera av killarna och tjejerna har varit med från första träningen!

 

Med detta får vi i tränargänget tacka för ett annorlunda men likväl kul år tillsammans med er och önskar er en välbehövlig vila, sommarfysträning och en och annan beachvolleymatch till vi ses igen i mitten av augusti!

 

 

/Tränargänget

Volleyboll på gymnasiet... info om olika möjligheter.
2020-10-11 14:42
Info om NIU och RIG.

Gymnasievalet närmar sig för de som går i nian. Inte nog att man måste välja Program… är man volleybollspelare finns det även möjlighet att söka till NIU Volleyboll på Sandagymnasiet eller till RIG i Falköping eller till Lindeskolans Idrottscollege.

Givetvis kan man även fortsätta träna i KFUM som vanligt under gymnasiet och gå en ”vanlig” gymnasieutbildning om man vill fortsätta att spela volleyboll.

Här kommer lite mer information om val man kan göra:

NIU Volleyboll på Sandagymnasiet

På Nationell idrottsutbildning (NIU) bor de flesta hemma och man tränar 3-4 pass i veckan på skoltid motsvarande 400 poäng, plus att man tränar hemma i sin klubb som vanligt. Man deltar i klubbens divisionsmatcher och även i USM och JSM. Träningspassen på NIU Sanda ligger på morgonen på måndagar-torsdagar och skolans schema är anpassat efter de som går idrottsinriktningar.

Sandagymnasiet är vana vid idrottsutbildningar på både NIU och RIG-nivå och det finns ett utbyte mellan de olika idrotterna som är både roligt och bra. Volleybollinriktningen startade hösten 2019 och nu går 23 elever på NIU Volleyboll på Sandagymnasiet.


RIG Volleyboll på Ållebergsgymnasiet

Blir man antagen till Riksidrottsgymnasiet (RIG) så innebär det att man flyttar till Falköping och går på Ållebergsgymnasiet. Man tränar varje dag i veckan med RIG-gruppen och spelar seriespel med RIG Falköping. Ungefär en helg per månad är det ledigt så att man kan åka hem på besök. På USM och JSM spelar man med sin hemmaförening. På RIG ligger de flesta träningarna efter skoltid.


Lindeskolans Idrottscollege, NIU

Lindeskolan ligger i Lindesberg. Blir man antagen dit flyttar man till Lindesberg och går gymnasiet där. De har en NIU-utbildning i volleyboll för flickor.

En prova på-dag anordnas 4:e december då alla är välkomna, och uttagningar sker i januari.


Vilket är bäst för dig och din volleyutveckling?

NIU och RIG samarbetar vad gäller utbildning av tränare, utvecklingsstrategier och målsättningar för unga spelare på väg mot elit. Kunskapsutbyte sker kontinuerligt vad gäller träningsfilosofi inom svensk volleyboll. Oavsett vilket av dessa som du väljer så kommer du att få mycket goda förutsättningar att utvecklas inom volleyboll.

Vilket som passar dig bäst får du avgöra själv. Om du går på NIU på Sanda får du bo kvar hemma och även träna och spela på den nivå som passar dig i klubben under gymnasietiden. Om du går på NIU i Lindesberg flyttar du hemifrån och tränar och spelar med jämnåriga där. Om du går på RIG flyttar du hemifrån och får träna och spela med jämnåriga där.

Om du inte vill gå på varken RIG eller NIU så kan du givetvis fortsätta som tidigare att träna och spela volleyboll i klubben. Detta behöver inte heller betyda att du inte väljer att satsa på din volleyboll. Det finns gott om duktiga volleybollspelare som inte har gått en idrottsinriktning på gymnasiet.

Om du har funderingar kring detta så prata gärna med någon av dina tränare!

Viktigt datum: 1 december – sista ansökningsdagen till både RIG och NIU

Meddelande om NIU-plats får du senast 1 februari.

För mer Sandagymnasiet och NIU:
https://www.sandauc.se/166/sanda-idrottscentrum/idrotter/volleyboll.html

Mer info om RIG:
http://www.volleyboll.se/RIG/soktillrig/

Mer info om Lindeskolan och NIU:

https://www.lindeskolan.se

Mer info om gymnasiet:
http://www.gymnasieinfo.se/

Utbildningsdag med servemottagning och anfall!
2020-08-29 20:30
Bilder från dagens volleybollutbildning
Idag har tränare från KFUM Jönköping och Habo Wolley deltagit i volleybollutbildning med Tony Westman. Sevemottagning och anfall stod på programmet. Det blev en innehållsrik dag med både teori och praktik. Det blev många spännande diskussioner och tankar från både gamla och nya tränare. Roligt att de lokala volleybollklubbarna kan utbilda både tränare och spelare tillsammans. Vi tror att alla dagens deltagare gärna gör mer av detta. Vi hoppas att vi kan fortsätta samarbetet med Tony Westman och tipsar här andra klubbar att göra detsamma! Kontakta Tony så får ni en bra utbildningsdag i klubben.
Tre poäng hemma i division 2!
2020-02-29 17:50
Fler bilder i bildbiblioteket på lagsidan!
Idag spelade tjejerna två matcher i division 2. Först mot Habo och sedan Degerfors. Efter en bra inledning mot Habo i första set lyckades inte laget att hålla ihop spelet tillräckligt bra för att vinna mot Habo. Vi bjuder på alldeles för många egna misstag som ger Habo enkla poäng i viktiga lägen. Habo är ett lag som har varit i dessa situationer många fler gånger än våra tjejer har, vilket märks i slutet av seten. Habo vann välförtjänt matchen med 3-0. I andra matchen spelade vi mot Degerfors. Det blev tre jämna set där KFUM vann rättvist. 

Tjejerna har kämpat bra under dagen, men vi har många saker att träna på de kommande veckorna inför stundande SM-kval. Vi behöver städa bort en del enkla misstag och ta för oss mer ute på planen. Om två veckor åker U18-laget ner till Falkenberg för att kämpa om en plats i SM-slutspelet i Jönköping i mitten av maj.

Bra jobbat tjejer!
/Tränargänget
Sex spelare till idrottsgymnasium i höst.
2020-01-30 22:12
Jonathan Widegren, Ellen Junelind, Alice Johansson, Milica Babalj, Stina Damberg, Jakob Norrby
För ungdomar som vill satsa på sin idrott finns det möjlighet att söka till ett idrottsgymnasium och kombinera träning på skoltid med studier. I år var det flera av KFUMs 04:or som sökte och var med på uttagningar till RIG i Falköping och till NIU i Jönköping. 

Glädjande har sex av föreningens spelare antagits till idrottsgymnasium.

Jakob är antagen till RIG, riksidrottsgymnasiet, i Falköping och kommer att studera på Ållebergsgymnasiet. Han flyttar till Falköping i höst för att träna volleyboll/beachvolleyboll och kommer att spela med sitt gymnasielag i deras seniorserier. Han kommer fortfarande att spela ungdomsvolleyboll med KFUM.

Jonathan, Ellen, Alice, Milica och Stina är antagna till NIU på Sandagymnasiet och kommer att kombinera skolans volleybollträning med fortsatt träning och spel med KFUM. Tillsammans med Hobbe Zachlund Andersson som nu går första året på Sanda kommer klubben att ha sex spelare på NIU till hösten.

Ett stort grattis till er alla och lycka till med er volleybollsatsning.Två vinster och sex poäng på kontot!
2020-01-19 20:03
Ladda album (+11 bilder) >>
Bilder från dagens matcher mot Team Valla och KFUM Örebro.

Stark insats av damlaget idag! Efter två tuffa matcher mot Team Valla och KFUM Örebro stod slutligen våra tjejer som segrare i bägge matcherna! Men det krävdes att tjejerna fick alla delar av spelet att stämma. Då visade laget att de var värdiga vinnare.


Det krävdes fyra set i bägge matcherna för att skilja lagen åt. Skönt att vi får med oss sex poäng ifrån dagens matcher. Laget visar att de har förmåga att prestera när det blir jämnt i seten och även att komma tillbaka efter att setförlust i jämna set. Här börjar vi tuffa till oss ordentligt, vilket är bra att ha med sig till kommande matcher. 


Nu på lördag 25/1 blir det två nya matcher och sex nya poäng att spela för. Det blir faktiskt samma motstånd som idag eftersom att dagens matcher var uppskjutna från oktober. Det innebär att vi får vässa knivarna ännu mer under veckans träningar, motståndarna kommer garanterat göra detsamma!

Vi live-sänder lördagens matcher som vanligt! Håll utkik på vår Facebooksida för mer information.


Bra jobbat tjejer!

En vinst och en förlust i Lindesberg!
2020-01-11 22:14
Idag räckte spelet till vinst mot KFUM Göteborg även om det satt hårt åt. Setsiffrorna skrevs till 3-2. Efter en kort paus blev matchen mot Lindesberg en svår nöt att knäcka. Motståndarna var bättre på alla punkter idag och vann med 3-0.

Nästa vecka är det dags för två hemmamatcher på söndag. 

Kom och heja på våra tjejer då!
Nyheter från våra lag
Dam A, 21/11 22:41 
Dam B, 21/11 22:38 
Dam A, 19/11 19:25 
Dam A, 19/11 19:23 
Dam A, 24/10 10:29 
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer