SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i KFUM Jönköping
BLI MEDLEM
Välkommen till KFUM Jönköping!
Vi är en förening som tror på de unga och vill ge dem bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med deras mål i livet. 
Vi är en förening för hela livet och har bred verksamheter för alla åldrar. 
Vi vill att du ska trivas hos oss och känna dig sedd, bekräftad och uppmuntrad!

Bli medlem och bli en del av vår verksamhet via formuläret!

Varmt välkommen till oss!
Sommaren på KFUM Jönköping
2022-06-15 13:24

Ni missar väl inte alla spännande aktiviteter som händer på KFUM Jönköping??

KULTURKOLLO
2022-06-13 17:17
Missa inte!

Är du mellan 13-17 år och vill lära dig mer om dans, musik eller foto?

Då har vi lägret för dig!

In och anmäl dig på:  https://vidablick.org/sommarlager/

 

 

2022-06-07 16:10
 
2022-06-07 16:09
 
Nu kan du äntligen anmäla dig på KFUM Summercamp 2022
2022-05-30 13:49

Nu presenterar vi med stolhet återigen KFUM Summercamp. Nu kan du äntligen anmäla dig på sommarens höjdpunkt med KFUM!


Summercamp på KFUM är ett dagläger där du varvar din passion med andra spännande aktiviteter. Lägret arrangeras från tisdag till fredag med fyra aktivitetspass per dag + lunch. Våra tidigare läger Summercamp har varit en succé och många familjer och deltagare har efterfrågat en repris.

 

Utöver roliga aktiviteter och nya vänner vill vi under Summercamp utveckla och träna framtidens ledare. Vi vill skapa ett läger där både våra unga ledare och lägrets deltagare ser vikten av ett värdegrundsbaserat ledarskap där alla deltagare känner sig sedda och bekräftade under hela veckan!

 

Varje deltagare väljer en inriktning i anmälan. Inriktningen kommer att fylla två av fyra pass per dag. Resterande pass kommer att vara andra testa-på aktiviteter som vi hoppas deltagaren tycker är spännande. Se samtliga inriktningar och testa på aktiviteter nedan.

 

Välj en inriktning:

 • Innebandy (2008-2009, 30 platser)
 • Innebandy (2010-2011, 30 platser)
 • Skateboard (2012-2015, 12 platser)
 • Skateboard (2008-2011, 12 platser)
 • Funktionell fysträning. inriktning gym (2010-äldre, 20 platser)
 • Dans (2010-2012, 15 platser)
 • Bordtennis (2008-2010, 12 platser)

Testa-på aktiviteter:

 • Klättring
 • Padel
 • Skateboard/Kickbike
 • Bordtennis
 • Kulturaktivitet

Exempel på dagsschema

09:00 – 09:30 Samling
09:30 – 10:45 Vald inriktning
11:00 – 12:00 Testa på aktivitet
12:00 -13:00 Lunch + Paus
13:00 -14:15 Vald inriktning
14:30 -15:30 Testa på aktivitet
15:30 Avslut

 

Detaljer om respektive grupps schema och all annan information skickas ut löpande i god tid innan lägret.

 

När: Vecka 33 (tisdag 13/8 – fredag 19/8)


Var: KFUM Ungdomens Hus


Kostnad: 800 kr/deltagare


Vad ingår: 16 aktivitetspass, 4 luncher 


Anmälan: Via detta formulär


Frågor: info@kfum.org

Kulturkollo 4-8 juli på Vidablick!
2022-04-21 06:24

Kulturlägret (13-17 år) genomförs som ett dagläger. Man åker med bussen ut till Vidablick på förmiddagen och åker tillbaka igen på eftermiddagen.
Natten mot sista dagen blir det en övernattning för de som vill.

 

Inriktningarna för 2022 är dans, musik och fotografi.

Avgiften för lägrerveckan är 1450,-, i det ingår allt dvs resor, mat, logi och aktiviteter.

 

Förutom det som hör till vald inriktning blir det vanliga lägeraktiviteter som kanot, höghöjdsbana, workshops, lägerbål m.m.

 

Välkommen med din anmälan!

 

Mer info om inriktningar och anmälan finns på vidablick.org.

Långfredagsgudstjänst med KFUM
2022-04-12 20:06

Vi inbjuder hela föreningen till traditionsenlig gudstjänst långfredag 15 april klockan 17:00 i Bymarkskyrkan.

Präst : Martin Ahlkvist
Nicole o Camilla medverkar med sång i musik.

SM-brons till KFUM innebandy!
2022-04-06 07:48

SM-brons till KFUM Jönköping!
I helgen arrangerades Innebandyfesten i Göteborg som är SM-slutspelet för flickor och pojkar 16 år. Årets höjdpunkt i juniorinnebandyn. Från början var det 87 lag i olika kvalgrupper som tävlade om de 16 slutspelsplatserna.

KFUM Jönköping kvalade under hösten och vintern till sig en av platserna utan en enda förlust och tog sig till slutspelet. I helgens slutspel vann man sin grupp, likaså kvartsfinalen men tyvärr föll man med 1-0 i semifinalen mot Höllviken som hade en storspelande målvakt.

Men väl i bronsmatchen fanns revanschlustan och man vann övertygande mot IBF Dalen från Umeå med klara 7-2 vilket bärgade hem ett SM-brons till KFUM Jönköping. Det första i klubbens historia. En mycket stark insats!

En kväll för Ukraina samling inställd!
2022-04-04 21:46

Viktig info - En kväll för Ukraina

 

Föreningen har beslutat att ställa in Ukraina träffen som var planerad tisdag den 5/4, anledningen till att vi avvaktar med träffen är de nya direktiven som uppkommit från migrationsverket.

Vi kommer återkomma gällande en ny träff om läget förändras.

 

Info för dig som vill veta mer!

Migrationsverket meddelade i förra veckan att de har beslutat att placera flyktingar från Ukraina på anläggningsboende i de kommuner myndigheten har kontor. Det innebär att evakueringsboendet i Tenhult som tagits fram av länsstyrelsen på uppdrag av migrationsverket kommer att inaktiveras och att de övriga boendena som kommunen förberett inte kommer att användas i närtid.
Vidare har kommunen svårt att lokalisera hur många flyktingar som hittills anlänt till kommunen genom privata initiativ. De utlyser således inget konkret behov av ideella insatser eller ytterligare boendeplatser i nuläget, utan hänvisar civilsamhället (föreningar) att samordna vilken form av stöd de är intresserade av att bidra med om/när behov uppstår framöver.
 

 

KFUM Jönköping har utifrån detta deltagit på möte och fört dialog med kommun och KFUM:s riksorganisation kring vilken form av stöd som föreningen kan bidra med i nuläget. Detta har lett fram till följande: 

 • KFUM Jönköping har anmält intresse av IOP (idéburet offentligt partnerskap) för anläggningsboende på Vidablick om behov uppstår framöver.  
 • Anmält intresse av IOP för andra ideella insatser än boende. Det finns inget löfte från kommun att ett sådant IOP kommer tas fram men om det gör det har föreningen meddelat intresse av att föra dialog kring det.  
 • Beslutat att välkomna unga flyktingar att delta in i redan pågående aktiviteter på ungdomens hus. Helt kostnadsfritt. KFUM Care kommer bidra med finansiellt stöd för behov av idrottskläder och/eller utrustning. Volleyboll sektionen har under de senaste veckorna redan välkomnat flera unga in i pågående aktiviteter vilket är helt fantastiskt. Vår sektionsledning bidrar med samordning kring detta.
 • Beslutat att ansluta sig till KFUM:s riksorganisations insamling. Vi vet att läget i Ukraina är fortsatt akut. Därför väljer vi att ansluta oss till den redan pågående insamlingen för att stödja arbetet som YMCA gör i Ukraina. Svenska KFUM har samarbetat med YMCA i Ukraina i över 20 år. YMCA Ukrainas arbete har varit viktigt för att stärka demokratin och unga i landet och bidra till att utveckla Ukraina i en positiv riktning. Nu är deras arbete, såväl som många ungas, barns och andras liv och framtid akut hotad. Insamlingens är ett sätt för oss I KFUM Jönköping att visa solidaritet med de drabbade i Ukraina och stödja YMCA Ukrainas arbete som är viktigt både nu och framöver. Här kan du läsa mer om det arbete som KFUM Sverige gör tillsammans med YMCA i Urkraina: http://kfum.se/vad-vi-gor/youth-force/. Under veckan kommer vi att sätta upp affischer med information om vart du swishar för att kunna bidra till insamlingen.

 

KFUM Jönköping kommer fortsätta att aktivt följa utvecklingen och föra dialog med kommunen i syfte att kunna bidra med behövliga insatser när/om behov uppstår. Vi välkomnar även föreningsmedlemmar som är intresserade att själva avisera intitaitv kring behov som uppstår framöver. Vi vet att vi tillsammans som förening är starka och kan bidra där behov behövs. 

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar! 

Tel. 036-100535 KFUM kansli 

mail: info@kfum.org 

 

Henrik Lindberg

Föreningschef 

KFUM Jönköping 

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Klubbsida Bordtennis, 01/06 17:35 
Klubbsida Bordtennis, 01/06 17:07 
Klubbsida Bordtennis, 23/05 11:55 
Klubbsida Bordtennis, 23/05 11:08 
Klubbsida Volleyboll, 21/05 09:31 
Klubbsida Bordtennis, 20/05 17:10 
 
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer