SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

KFUM Jönköping Volley - Dam A
Damlaget 2022/2023 Fotograf Per Carlsson

Dam A säsongen 2023/2024 spelar i division 1 Södra. Ambition är att slå vår 5:e plats från säsongen 22/23. Vi kommer till spel med ett ungt lag som dock redan samlat på sig en hel del erfarenhet från spel i division 1 och division 2.

 

Dam A kommer att tränas av Tuomo Vartiainen och Jörgen Johansson. Önskar du mer info om laget är du välkommen att höra av dig till oss. Kontaktuppgifter finns under fliken Truppen.

 

 

Träningstider Dam A:
Måndagar 17:30-19:00 (SVF)
Tisdagar 18:30-20:00 (SVF)
Torsdag 19.15-21.15 (Ungdomens hus)
 
 
 
Vi startar årets säsong måndag den 21 augusti och slutar med Junior-SM 18-19/5.
 
 
 
Tre viktiga poäng i Alingsås!
2021-11-28 14:58
Div 1 Södra: Alingsås-Jönköping 0-3 (18-25, 11-25, 12-25)
En go vinst efter en stabil match där målet var att hålla fokus på det egna spelet och variera både serve och anfall, samtidigt som vi skulle läsa Alingsås som ofta placerar sina bollar smart.
Vi gick ut bra i första set och hade en kort dipp i mitten på setet där vi släpper upp motståndarna lite i poängen när vi tappar fokus och gör några egna missar, men efter en time out så är vi på rätt spår igen!
Set två och tre håller vi bra fokus och det rullar på, vi pressar Alingsås precis enligt gameplan och kan knyta ihop båda set relativt bekvämt.
Extra roligt att kunna byta in vår unga gästande spelare från div 2, Aleksandra Babalj, några bollar i andra och tredje set. Hon gör en fin debut i div 1 med både anfallspoäng och en riktigt bra serve!
Dagens Lyxshake går till Matilda som var härligt stabil allround idag!
Nästa söndag spelar vi hemma mot Falkenberg kl 11, kom och heja!
Viktig vinst på kontot!
2021-11-21 22:41
Div Södra: Jönköping-Eneryda 3-1 (20-25, 15-25, 15-25, 16-25)
Vi startade matchen lite ojämnt, hittade inte riktigt precisionen i anfall och missade lite för mycket egna bollar. Samtidigt så kämpade Eneryda på och fick framförallt mycket utdelning på ena vänsterkanten som fick mycket boll. Vi hämtade dock upp i slutet på setet vilket bäddade för en bättre fortsättning!
I andra set började vi med en annan uppställning och med ett helt annat självförtroende. Lite mycket servemiss i början på setet innan vi skärpte till oss men resten av spelet kompenserade för de poängen. Här började vi verkligen hitta varandra och vår gameplan höll där vi började spela smart och fick kontroll på Enerydas kantspelare.
Tredje och fjärde set fortsatte vi stabilt och styrde spelet i princip genom resten av matchen. Den största utmaningen var att kunna fortsätta hålla fokus och kvalitet. Det var några enstaka misstag men det får vi slipa bort!
Dagens lyxshake lite oklart än så länge, det var många fina serveess!
Det satt fint med 3 fina poäng till tabellen! Nästa helg spelar vi borta i Alingsås på lördag kväll! Följ oss på stream i facebookgruppen!
Torsdagsmatch mot RIG!
2021-11-19 19:25
Div 1 Södra: Jönköping-RIG B 1-3 (17-25, 25-22, 12-25, 18-25)
Bild på slagna hjältar! Idag fick vi låna in Annelie som libero, tack för fin insats! Vi har fortfarande en i gips och nu även en stukad fot på lagkontot, men tycker ändå att vi stundvis satte upp ordentligt motstånd mot RIG som hade duktiga spelare på andra sidan nät (kul att möta ”våra” egna @idaalmkvist och @junelindellen.
Början av första set gick i den fallerade servemottagningens tecken. Vi hamnade i ett tufft underläge där vi trots en uppåtgående kurva i slutet på setet inte kunde ta oss ikapp. Vi använde dock den energin till att gå in i set två med en helt annan beslutsamhet och det gjorde att vi kunde hålla en knapp ledning genom hela setet. Efter några fina defence i slutet och en servemiss från motståndarna så kunde vi tillslut ta hem det rätt så bekvämt.
Tredje set rann oss ur händerna i några rotationer där mottaget inte stämde, och vi hade även svårt att avsluta boll och hade mycket egna misstag. Här kom vi aldrig riktigt in i spelet.
I fjärde kastade vi runt ordentligt på planen och det kändes riktigt bra i spelet, men vi missade alldeles för mycket serve och gjorde lite för många enkla missar här och där för att riktigt kunna hota RIG. Känslan var att vi borde ha kunnat ta ett set till för att få spela ett femte men verkligheten hakade inte på .
Matchens Lyxshake går till Lisa L för oberäkneliga svåra servar!
Nya tag till nu på söndag då vi möter Eneryda hemma kl 11:00, ses då!
Serieledarna från Göteborg!
2021-11-19 19:23
Div 1 Södra: Göteborg - Jönköping 3-0 (25-9, 25-12, 25-20)
Idag åkte vi för att möta serieledarna Göteborg. Vi visste att det skulle bli tufft men siktade på att försöka göra det bästa av situationen! Tyvärr har vi några skador i truppen som begränsat oss, men det var ändå med lite för mycket respekt för motståndarna som vi ställde upp på plan idag, vilket också återspeglas i siffrorna i de första seten. Vi spelade stressat och gjorde en hel del onödiga misstag!
Dock så återspeglar även setsiffrorna en successiv förbättring under matchen! Efter att inte ha spelat match på tre veckor så var det minst sagt ringrostigt i början. I tredje set så följde vi Göteborg hack i häl då vi äntligen började hitta varandra och peppa varandra att våga utmana motståndarna. De i sin tur började missa och bli lite osäkra vilket gav oss lite andrum. I mitten av tredje blev det tyvärr en stukad fot men efter bytet kunde vi ändå fortsätta köra med samma härliga energi. Tyvärr var det några bollar som snabbt rann iväg för oss i slutet på setet och Göteborg kunde tillslut säkra segern.
Vi tar med oss utvecklingskurvan och tredje set till matcherna nästa vecka, för då kommer vi också sättas på prov! Ni är välkomna på match i Ungdomens hus på torsdag kväll 19:15 (mot RIG och på söndag 11:00 (mot Eneryda)!
Dagens Lyxshake gick till Lisa Tannerfalk!
Seger i Ljungby!
2021-10-24 10:29
BAM!! Ljungby - Jönköping 0-3 (20-25, 24-26, 18-25) i Division 1 Södra
Idag kom äntligen den första vinsten ! Ljungby är ett ungt och talangfullt lag som absolut inte ska underskattas. Vi pratade före matchen om att fokusera på vårt eget spel och det vi övat på i tidigare matcher och på träningarna i veckan. Det känns som att utvecklingskurvan gått spikrakt åt rätt håll och att vi börjar hitta varandra på plan samt en helt annan trygghet, och därför lyckas vi knyta ihop säcken i tre raka set idag.
Första set är jämnt fram till strax under 20 poäng och sedan känns det som att vi blir mer bestämda i varje moment vi gör och kan avsluta setet säkert. Andra set lite mer svajigt där Ljungby hämtar ikapp i några bra servar och vi har svårt att döda boll, och det blir lite spännande på slutet. Tredje set är helt och hållet vårt, trots att det är lite svajigt i servarna så håller vi en trygg ledning i princip genom hela setet.
Matchens MVP gick till Matilda och dagens lyxshake för flest serveess till Milica!
Nu fortsätter vi slita på träningarna med sikte på fler vinster framöver! Tack till @ljungbyvolley för rolig och välordnad match, och det blir säkert en tuff rematch i vår
Bortamatch i Landskrona!
2021-10-18 14:52

Div ☝🏽: Kronan - Jönköping 3-1 (21-25, 25-21, 25-20, 25-21)

Dessa goa tjejer!! Med en något decimerad skara på 9 så gör vi ändå bästa matchen för säsongen 👊🏽. Alla kliver in och tar ansvar på plan! Första set börjar med att Tilda tar världens defence och så fortsätter det. Första set är solklart vårt! I andra kommer Kronan igång mer, vi hämtar ikapp flera gånger men lyckas inte med att ta oss förbi till vinst när vi tappar några bollar i slutet på setet.

I tredje testar vi en annan uppställning vilket inte riktigt klaffar i början och vi tappar tyvärr lite för många bollar i en rotation där servemottagningen inte fungerar. Vi kämpar oss upp på ett fantastiskt sätt med tanke på underläget och avslutar ändå riktigt bra! I fjärde spelar vi på en bra nivå från start men Kronan kommer ikapp och sedan känns det lite som vi hamnar steget efter.

Vi kände nog att vi kunde gjort det där lilla extra för att åtminstone ta ett set till, men trots allt riktigt bra spelat och framförallt SÅ kul med bra stämning både på plan och på bänken! 😍 Vilken utveckling från första matchen! Vi kommer fortsätta jobba hårt i veckan för att vara på topp inför att ta oss an Ljungby nästa helg! 🙌🏽

Dagens lyxshake går till Vickan, och dagens MVP gick till Tilda! 🥤🏆

Hemmamatch mot IK Ymer!
2021-10-10 19:31
Div 1 KFUM Jönköping - IK Ymer 0-3 (16-25, 20-25, 17-25)
Idag gör vi ett lyft som lag även om det inte syns på siffrorna! Även om vi inte riktigt får ihop det i alla delar i mottag och defence så gör vi flera riktigt bra saker och framförallt har vi kul när vi spelar och kommer ihop och gör det som ett lag! Hade vi spelat på den nivån under de två första matcherna under säsongen hade vi troligtvis vunnit dem.
Motståndarna Ymer fick en rejäl utmaning förra helgen i form av Göteborg och det märktes att de var taggade för revansch. De gjorde en fantastiskt bra match i sitt försvarsspel och räddade upp mängder med bollar. Vi ledde stora delar av andra set och även vid något tillfälle i tredje, men det är fortfarande lite för många poäng i rad som tappas på egna missar och då är det omöjligt att vinna mot stabilt motstånd. Men vi fortsätter att jobba vidare på detta i veckan inför nästa prövning som vi möter i form av Kronan borta på lördag!
Tack till alla som kom och hejade idag! Nästa hemmamatch är mot RIG B den 30/10.
Bortamatch mot Engelholm B!
2021-10-03 22:46
Bortamatch div: EVS-JKPG 3-1 (25-21, 21-25, 25-19, 25-15)
Idag tar vi vårt första set! Vi fortsätter att spela runt på alla även denna match för att få igång samspelet i laget. De första tre seten gör vi det bra och håller jämna steg med motståndarna. Andra set hittar vi verkligen tryggheten i slutet för att kunna knyta ihop det. Tredje set har vi en fin ledning i början som vi tyvärr tappar. Skillnaden ligger i egna missar och att vi fastnar i mottaget i vissa rotationer.
I sista set dyker energinivån både på plan och på bänken och det slarvas alldeles för mycket för att vi ska ha en chans att komma ikapp, även om vi gör en liten upphämtning i slutet.
Vi tar med oss det som vi gjorde bra, och även att vi behöver jobba hårt med att öka uthålligheten!
Matchens Lyxshake går till Sofia för finfina serveess!
SERIEPREMIÄR i Division 1 Södra!
2021-10-03 10:08
SERIEPREMIÄR div 1 södra! Jönköping - Svedala 0-3 (22-25, 23-25, 21-25)
En mycket jämn match där det märks att Svedala är ett gäng som är väldigt samspelta och välskolade. Vi själva har å andra sidan knappt en träning i ryggen tillsammans. Därför var målet för dagen att spela ihop oss, och att alla skulle få tillfälle att spela för att få premiärnerverna ur världen.
Setsiffrorna visar en ganska rättvis bild, där vi spelar jämnt med Svedala och stundvis leder och stundvis ligger under. Det blir en del enkla misstag och missförstånd som gör att vi inte riktigt kan ta kommandot för att knyta ihop säcken i något av seten.
Självklart är det alltid roligare att vinna, men när målsättningen är mer långsiktig så är det viktigare att alla ska få känna sig delaktiga. Alla kliver in, tar ansvar på planen och gör bra saker idag och det är det vi tar med oss. Resten jobbar vi vidare på!
Seriepremiär 2020!
2020-09-28 15:33
Bakre raden från vänster: Lisa, Matilda, Erica, Elisabeth, Sara, Annelie. Främre raden: Mathilda, Hayat, Lovisa. Liggandes: Joyce.
Division 2 Västra Damer drog äntligen igång i lördags.
Två vinster och 5 poäng till tabellen för Dam A efter en 3-0 vinst mot Dam B och 3-2 mot Göteborg B. 

Matchreferat:
Första matchen jobbar vi lugnt och metodiskt och håller en jämn nivå. Våra juniorer (Dam B) utmanar oss och det går inte att slappna av men det känns som vi har lite mer energi. Vi kan efter en dryg timme knyta ihop säcken. Mot Göteborg vinner vi första set relativt bekvämt då det känns som motståndarna inte riktigt kommit in i matchen men i andra och tredje set lägger Göteborg i en högre växel. Framförallt deras passare gör ett fantastiskt jobb samtidigt som vår energinivå är lite för låg. Vi tar nya tag och kastar runt lite på plan vilket gör att vi tillslut hittar varandra och spelar ett ruskigt bra fjärde set. Femte börjar jämt och vi byter planhalva vid 8-7. Sedan får vi till några riktigt bra bollar och kan tillslut vinna med 15-11.

Riktigt kul att se hur bra vi kan spela när vi är på topp. Nu gäller det bara att fortsätta spela ihop oss, det är nämligen bara två veckor till nästa sammandrag! (också det på hemmaplan) Det ska även nämnas att efter vår femsetare mot Göteborg B kliver juniorerna (några kan ses bakom oss på bilden) in och gör en strålande match och kan hämta hem en 3-0 seger i sista matchen för dagen. Stort grattis och bra jobbat! #BAM

Extra roligt är att Matilda Lokander var med på inspike och spelade några bollar i ena matchen. Kul att du börjar komma tillbaka efter din knäskada!

Vi vill även passa på att tacka Ljungby, Ymer, Habo och våra Damer B för en rolig försäsong. Totalt 17 set har vi hunnit med i träningsmatcherna mot er. Det har varit superkul och givande, tack! 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Klubbsida Volleyboll, 07/05 06:06 
Klubbsida Volleyboll, 13/04 07:58 
Klubbsida Volleyboll, 28/04 10:16 
Klubbsida Volleyboll, 21/09 20:08 
Klubbsida Volleyboll, 21/05 09:31 
Klubbsida Volleyboll, 01/05 21:57 
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer