SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

KFUM Jönköping Volley - Herr A
Herrlaget ht2023 Fotograf Per Carlsson

Välkomna till KFUM`s herrlag!

Vårt herrlag kör seriespel i division 1 med sikte mot att kunna stanna kvar.

 

Träningstider Herr A:

Tisdagar     19:30 - 22:00 på KFUM

Torsdagar   19:00-21:00 på SVF

 

 

Ledare: SÖKES, men tills vidare Filip och Robin

 

Vill du veta mer, kom förbi under en träning, eller, kontakta Tomas, tompa5555@hotmail.com

Junior SM i Södertälje
2021-09-19 19:48

En liten skara med 7 spelare avreste på fredag kväll mot Södertälje för sitt första Junior SM. I vår grupp fanns Värnamo, Södermalm och Lund. Det var blandat spel i matcherna, både vinst och förlust och vi kom inte riktigt upp i samma spelnivå som i U18.

I B-slutspelet vinner vi första matchen över Hylte/Halmstad och i matchen mot Falköping förlorar vi med 15-13 i avgörande set. En match vi borde ha vunnit.

Sista matchen mot Team Valla vinner vi och slutar på 11 plats. 
Vi har spelat på högre näthöjd och mot äldre spelare. Vår bästa match gör vi mot Lund där vi trots förlust spelar vi bra volleyboll.
Det har varit svårt att variera spelarpositioner och med bara 7 spelare har alla fått spela mycket och det var många trötta ben i bilarna hem.

Tack för trevligt häng i helgen.

//coacherna

 

Säsongen 2019/2020
2020-05-10 18:17
Det har varit ett jättebra år för laget som avslutade med en andra placering i VSS tabellen och som gjorde en kanon turnering i höstens Trekungaslag. 

Ni är ingen stor grupp men ni har hållit ihop i många år. Ni är träningsvilliga spelare som i år har blivit jämnare och därmed höjt lagets lägsta nivå rejält. Det finns lite att jobba med i försvarsspelet men när allt stämmer i block och anfallsspel spelar ni jämt mot de flesta motståndare. Tyvärr fick ni inte visa ert bästa spel vid U18 SM, som skulle spelats nästa helg, men håll er friska, spela beach och träna på i sommar för om smittspridningen av corona viruset avtar så finns det ett reservdatum i september.

Till hösten väntar nya utmaningar. Det blir ett samarbete med JBC och därmed möjlighet för spel i div 2. Tanken är också att ha ett lag i seriespel div 3. 

Tack för i år och vi ses i höst.
//coachernaSjätte omgången VSS i Falköping
2020-02-22 18:51
Nio lag deltog och det spelades volleyboll i tre 3-lags grupper.
I gruppspelet mötte vi Ymer B och Kungälv. Första matchen vann vi med 25-19, 25-15 över Ymer B. Andra matchen vann vi med 25-10, 25-17 över Kungälv. Stabilt och bra spel gav plats i dagens A-slutspel.
Där mötte vi först Habo C och det blev en spännande och jämn match som vi tyvärr förlorade med 15-9 i avgörande set. I dagen sista match mötte vi ett för oss helt okänt lag, Block. Återigen en riktigt bra och jämn match. Vinst i första set 29-27, förlust i andra med 27-25 efter en sen domarändring när vi nästan tagit ut segern. I tredje set hade vi ledningen länge men Block närmade sig och kunde slå in matchbollen 15-12.
Vi ska vara nöjda med sättet som vi genomför turneringen trots ett snöpligt slut. Vi gör vår bästa VSS turnering med matcher mot bra motstånd och vi är närmare segern än nån gång tidigare. Senaste veckornas serve och blockträning har gett resultat. Bra fotbollsräddning Jakob och bra c-bollar med Hannes/Jonathan mfl. 
Dagens resultat
1. Habo C
2. Bock
3- KFUM Jönköping
4. Ymer B
5. Habo C
6. Falköping
7. Habo D
8. Kungälv
9. Ymer C
Gränsfejd i Ängelholm
2020-01-20 22:30
KFUM Jönköping,  KFUM Göteborg, EVS, Habo och två danska lag Rödövre/Ishöj och VK Vestsjaelland deltog i söndagens gränsfejd svart grupp.
Första matchen i gruppspelet var mot Habo. En jämn match med bra spel och där vi var vakna från start. Tyvärr höll vi inte skärpan hela matchen utan lite slarv på slutet gav Habo segern med 26-24 och 25-23. 
Andra matchen var mot VKV och med stabilt spel vann vi ganska lätt med 25-19 och 25-19. Kanske dagens bästa match.
I kvartsfinal mötte vi Göteborg och det blev en säker vinst med 25-19 och 25-13.
EVS stod för bra motstånd i semifinalen och även om vi gör en bra match så avgör individuella misstag och servemissar i avgörande lägen att vi tyvärr förlorar tredje och avgörande set. 
I match om 3-4e plats möter vi VKV igen och den här gången vinner VKV med 2-1 i set. En match som vi skulle vunnit.
Det har varit rätt bra spel i alla matcher under dagen och håller vi kylan i de avgörande bollarna och inte missar servar i avgörande lägen så är det bara en tidsfråga innan vinsterna kommer. Hannes och Maksym har presterat bra och hållit en jämn nivå under dagen.

På lördag är det dags igen. Turnering i Falköping. Kanske dags för lite publikstöd?
//coacherna

VSS i Borås
2020-01-11 20:29
I dagens VSS var det 7 lag som deltog. 

För vår del började det riktigt dåligt, det var svårt att komma igång och vi kom inte upp i nivå. Trots det och tack vare bollräkning lyckades vi gå till slutspel.
Där skärpte vi till oss och avslutade dagen med  godkänt. Vi slutar på en tredjeplats, igen, medan Veddinge och Ymer tar första och andraplats. 
Med lite bättre skärpa och säkra bollar i avgörande läge hade vi kunnat vinna dagens turnering. Vi förlorade t ex 5 matchbollar mot dagens vinnare Ymer.

Nu laddar vi för Gränsfejden på söndag. Då gäller det att vara vakna från första boll.

//coacherna
Fyrmannafestivalen 2020
2020-01-05 22:27
KFUM Vikings och KFUM Packers
En rolig helg för våra spelare med många matcher och bra erfarenheter. För några av er var det sjätte gången ni spelade turneringen och för flertalet av er var det här sista gången ni kunde vara med. 
I år bestod Fyrmannafestivalen av 79 lag i olika levlar och det spelades 376 matcher i två dagar. 
I Level 7 var det 20 lag fördelat i fyra grupper.

KFUM Packers hade en bra lördag med 3 vinster och en oavgjord match. Bollräkning gav A-slutspel på söndagen med betydligt tuffare motstånd. Där blev det 2 förluster, ett oavgjort set och så en prestige vinst över KFUM FU18. Laget slutar på fjärde plats och tar med sig lördagens jämna och oavgjorda match mot Habo Tyskland.
För KFUM Vikings blev det också 3 vinster och en oavgjord match på lördagen.Tyvärr slutade inte bollräkningen till vår fördel utan det blev B-slutspel på söndagen. Där var det fyra lätta vinster och laget slutar på sjätte plats. Vi tar med oss lördagsmatchens jämna, oavgjorda resultat mot Habo Ryssland.
Tyvärr ingen prispall för oss men Habo och KFUM tar de 7 främsta platserna med Habo på de tre första platserna,  KFUM på fjärde-sjätte plats och ytterligare ett Habolag på sjunde plats.

Nu blickar vi framåt mot kommande VSS och U18 kval.
//coacherna
Ny tredjeplats på VSS
2019-12-21 22:55
Bra kämpat av spelare och ledare i Habo idag.
Idag var det fjärde sammandragning i VSS. Det var åtta anmälda lag fördelat på två 4-lags grupper. Vi blev lottade med HaboC, KFUM Göteborg och Habo VV. Efter storförlust mot Habo i första matchen kämpar vi oss till hyfsat spel och lyckas ta oss till A-slutspel tillsammans med tre Habolag. 
Vi förlorar semifinalen mot Habos veteraner som sedan blir dagens slutsegrare. Matchen om tredje/fjärde plats blir jämn men till slut är segern och tredjeplatsen vår. 
Det har skett en positiv utveckling av spelet sedan samma tid förra året, vi vinner ”måstematcherna” men idag var vi aldrig riktigt nära topplagen. 
Ingen nämnd-ingen glömd utan alla spelare har gett sitt bästa för dagen. 
Nu laddar vi om batterierna till Fyrmannafestivalen 4-5/1 och Gränsfejden i Ängelholm den 19/1.

En riktig God Jul och Ett Gott Nytt År önskar coacherna.
Mixcupen i Habo
2019-12-09 22:03
Det var 7 KFUM killar som spelade Level 7 i Mixcupen i söndags. Bra jobbat allihop. 
Grattis till segrande Tomteblossen bestående av Jonatan, Stefan, Albin från Habo och William från Floby. Grattis också till Oscar och Nötknäpparna till tredje platsen.

Snart juluppehåll men innan dess avslutning den 19/12 kl 18.00 med mixed-turnering med föräldrar, syskon, coacher och ngt att äta. 
Den 21/12 är sista omgången VSS för i år. Den spelas i Habo. 

Nu kör vi - sista rycket!
//coacherna


VSS i Borås
2019-11-24 19:44
Glada miner vid tredje omgången av VSS, Oskar fattas på bilden men var också med.
10 lag deltog på lördagens sammandragning och killarna gjorde bra ifrån sig. 

Gruppspelet gick mycket bra och vi vann båda matcherna med 2-0. I första matchen mot Falkenberg spelade vi riktigt bra försvarsspel, servemottagning och block, vilket grundade för anfallet där Hobbe gjorde en kanoninsats. 
I A-slutspelet mötte vi Gothia Göteborg  och Habo C. Gothia Göteborg var ett nummer för stora för oss och i andra matchen mötte vi Habo C. Det var en jämn, välspelad och rolig match där vi står emot riktigt bra. Till slut förlorar vi med 22-25 och 24-26. 

Vi tar en tredjeplats och får mycket beröm från de andra lagens ledare vilket är roligt. 

// coach Andreas


Gränsfejden i Ängelholm
2019-11-09 21:53
Trots en tidig avresa och en lång resväg blev det en bra start på dagen. I vår grupp var det förutom KFUM,  två danska lag, Gentofte och LGV (Lyngby Gladsaxe) och Habo. Det blev vinst mot Gentofte och Habo samt oavgjort mot LGV. Ett bra samspel och bra servar gjorde att vi kom etta i gruppen. 
Semifinalen mot det danska laget Rödovre/Ishöj blev jämn. Vinst i första set 26-24, förlust i andra med 21-25 och trots bra spel förlorade vi avgörande set med 14-16. Det blir lite osäkerhet i spelet när det kommer till avgöranden i matcherna och med lite positivare inställning hade vi kunnat vinna. 
Efter den jämna semifinalen var det lite som att luften gick ur och i match om 3-4 plats förlorade vi returmötet mot Gentofte med 20-25 och 18-25.
I år spelade vi i svart grupp och det var tufft motstånd. Trots en del småskavanker hos några spelare bjöd vi upp till kamp och av åtta deltagande lag slutade vi fyra. Ett stort steg framåt från förra året.

Nu väntar träning och en spelledig helg innan slutspurten. 
23/11 VSS Ymer
30/11 U16/U18 Sollebrunn
8/12 Mixcupen Habo 
15/12 VSS Habo

//coachenKommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Klubbsida Volleyboll, 28/04 10:16 
Klubbsida Volleyboll, 21/09 20:08 
Klubbsida Volleyboll, 21/05 09:31 
Klubbsida Volleyboll, 01/05 21:57 
Klubbsida Volleyboll, 29/04 17:17 
Klubbsida Volleyboll, 07/03 08:02 
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer