SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i KFUM Jönköping
BLI MEDLEM
Välkommen till KFUM Jönköping!
Vi är en förening som tror på de unga och vill ge dem bästa möjliga förutsättningar för att lyckas med deras mål i livet. 
Vi är en förening för hela livet och har bred verksamheter för alla åldrar. 
Vi vill att du ska trivas hos oss och känna dig sedd, bekräftad och uppmuntrad!

Bli medlem och bli en del av vår verksamhet via formuläret!

Varmt välkommen till oss!
18/9 Temavandring - Svamp
2021-09-14 11:40

Tips inför helgen!

 

Under hösten kommer KFUM Gården Vidablick att inbjuda Bankerydsbor och allmänheten till temavandringar. Aktiviteten leds alltid av en expert inom respektive område. Upplägget kan variera; Ibland håller vi oss till de spårade lederna och ibland går vi utanför dessa. Det är beroende på temat och den expert som leder aktiviteten.

 

Temavandringarna genomförs en gång per månad och alltid på en lördag kl 10:00 med start vid Vidablicks spårcentral.

 

Ni kan ta med matsäck som ni kan lämna på Vidablick och inta vid våra eldplatser eller fikabord efter att aktiviteten är avslutad.

 

Sträckan kommer att bli mellan 5-7 km. Tidsåtgång ca 1-2 timmar.

 

Ingen anmälan krävs och allt är gratis! Kom dock ihåg att hålla avstånd.

Ny artikel kommer att publiceras inför varje temavandring så håll koll på www.vidablick.org och på sociala medier.

 

Lördag 18 september kl. 10:00
Tema: Svamp
Expert: Hans Holmberg, svampexpert

Så här skriver Hans själv om den kommande aktiviteten:

 

Svampexkursion
Vi kommer att göra en cirka 1,5 timmars (inkl. fika) vandring i svampskogen och därefter samling för en genomgång av vad vi hittat för matnyttiga svampar. Vi skall lära oss att känna igen våra vanligaste matsvampar men också kännetecknen på de förväxlingsbara svamparna både giftiga och inte giftiga. Vi ger också tips om bästa tillagningsmetoderna.
Medtag svampbok, svampkorg och fika.

 

Välkomna!

Vidablicks Friluftsgrupp

Fullt med aktiviteter på KFUM v.28 - Välkommen!
2021-07-08 16:16

Under perioden vecka 28-32 kommer KFUM att annordna fullt med ledarledda aktiviteter vid Ungdomens Hus. Under sommaren kommer vi publicera kommande aktiviteter på www.kfum.org men redan nu kan du kika på kommande aktiviteter nästa vecka. 

Dagläger på Vidablick v. 28 & 30
2021-06-30 09:28

Här kommer en liten sommarhälsning från KFUM Jönköping!

 

Som ni sett i tidigare utskick så anordnar föreningen flera spännande aktiviteter under hela sommaren (läs nyheten här). Nu öppnar vi äntligen upp möjligheten att anmäla sig till årets upplaga av Vidablicks omtycka dagläger "Sköna Dar". 

 

Här följer en del viktig information: 

 

För att så många som möjligt skall få chansen att gå på läger får man anmäla sig till max en period som är 2 dagar (Måndag+Tisdag ELLER Onsdag & Torsdag osv.)  För varje period kan vi ta emot 30 barn som är födda mellan 2008-2012. Med andra ord har vi kapacitet att ta emot 120 barn under 4 perioder. 

 

Vecka 28 är anmälan öppen till de som vill men under vecka 30 är platserna reserverade för barn och unga som bor i Vidablicks närområde (i eller inärheten av Bankeryd). 

 

För att läsa mer och komma till anmälan kan du besöka www.vidablick.org eller följa länken här: https://vidablick.org/2021/06/29/skona-dar-2021/ 

 

Vi kommer under sommaren att sporadiskt skicka ut information om aktiviteter som föreningen annordnar så håll ögonen öppna. 

 

Kontakta oss gärna på info@kfum.org om du har några frågor. 

 

Med Vänliga Hälsningar

KFUM Jönköping

Har du anmält dig till sommaraktiviteter på KFUM?
2021-06-09 13:12

Hej från KFUM, 

 

Sommaren närmar sig med stormsteg och KFUM rustar sig inför en sommar full med aktiviteter! Här kommer ett första utskick med det som ligger närmast. Mer info kommer skickas ut var gäller aktiviteter under vecka 28 och framåt. 

 

Vecka 24 bjuder vi in till spontanidrott för barn mellan 8-12 år på KFUM. Vi kommer nyttja vår stora och lilla sporthall och leda roliga dagsaktiviteter (Fotboll, Volleyboll, Bordtennis, Innebandy och mycket mer. Aktiviteterna genomförs från tisdag till fredag (en på förmiddagen och en på eftermiddagen). Ingen föranmälan krävs, men kan göras om man vill vara säker på en plats. Man kan komma på en aktiviteter eller samtliga under veckan. Mer information får du här: https://jonkoping.kfum.se/2021/06/07/spontanidrott-pa-kfum/ 

 

**NU ÄVEN ONS + TORS VECKA 25**

 

Vecka 26 arrangeras ett dagläger på Vidablick med inriktning Kultur. Vi ser fram emot en vecka med roliga aktiviteter inom Musik, Hip Hop och Foto varvat med spännande och utmanande aktiviteter såsom höghöjdsbana, kanot, bågskytte, utelek och mycket mer. För anmälan och mer information besök: https://vidablick.org/sommarlager/ 

 

Vecka 28-33 kommer vi att arrangera mycket aktiviteter dagtid på Ungdomens Hus runt utomhusparken. Håll utkik på hemsida för mer information när det närmar sig. Det kommer även finnas möjlighet att hyra kick-bikes, skateboards, skydd/hjälm, utomhusspel och mycket mer, utan kostnad. 

 

Vecka 33 arrangerar föreningen återigen Summercamp med många roliga inriktningar att välja på. Det finns fortfarande platser kvar så passa på att boka in dig redan nu. Mer information och anmälan hittar du här: https://jonkoping.kfum.se/2021/05/04/kfum-summercamp-2021/ 

 

Vi ser fram emot en spännande sommar med mycket rolika aktiviteter på Ungdomens Hus och Vidablick. Besök gärna vår hemsida www.kfum.org för mer information eller kontakta oss på info@kfum.org om du har några frågor. 

 

Med Vänliga Hälsningar,

 

KFUM Jönköping

 

Morsdag.
2021-05-27 08:15

För att visa våran uppskattning till alla mammor så bjuder vi på två veckors träning i KFUM Jönköping Energi gym.

Efter dessa två veckor teckna ett tolv månaders gymkort så bjuder vi på två bonus månader.

För befintlig medlem 1200kr.

Icke medlem 1600kr.

Vill även passa på att påminna om vårat sommar gymkort för 400kr.

 

Mvh

Extra Årsmöte 27/5 - Kallelse & Dagordning
2021-05-12 15:15

Kära KFUM-medlem,

 

Med anledning av beslut taget vid årsmötet mars 2019 avseende att påbörja en försäljningsprocess av Skaftögården kallas härmed till extra årsmöte för beslut om försäljning till föreningen Skaftögårdens Vänner.

 

Beslutet om att inleda en försäljningsprocess grundades i föreningens behov att fokusera resurser till en växande verksamhet på Ungdomens Hus och Vidablick. Därför har, genom LUNDIN Fastighetsbyrå, Göteborg, Skaftögården utannonserats till försäljning med stort intresse och där ett halvdussin spekulanter har varit engagerade i budgivning. En arbetsgrupp bestående av Lars Birging, ordförande KFUM Jönköping, Henrik Holm, Skaftökommitteen samt Ronny Svensson, ordförande Fastighetsbolaget, har under våren varit engagerade i processen. Senaste veckorna har även styrelsen i föreningen haft regelbundna möten i ärendet. Styrelsen har efter övervägande beslutat följande. 

 

”KFUM Jönköping´s styrelse beslutar att rekommendera extra årsmöte att godkänna försäljning av Skaftögården till föreningen Skaftögårdens Vänner utifrån givet bud om 9 mkr samt accepterade villkor vilket även inkluderar tillägg om nyttjande av gården under en övergångsperiod om 1-2 vecka per år under maj alternativt september under en period av sju år utan kostnad.” 

 

Vi konstaterar att Skaftögårdens vänner har formerat en förening med syfte att driva verksamheten vidare i KFUM Jönköpings anda och värderingsgrund samt i enlighet med tanken som fanns när KFUM Jönköping för 57 år sedan fick överta gården.

 

Första lägret genomfördes 1965 och vi ser med tillförsikt att det nu kan fortsätta i Skaftögården vänners regi.

 

Datum: torsdagen den 27 maj

Tid: Mingel och test av teknink 17:45 - Extra Årsmöte öppnas 18:00

Var: Klicka här för att delta i mötet.

Anmälan: https://forms.gle/dhMr8YLVZ9HsMv7S8 (anmäl dig senast den 26 maj)

 

Ärendelista:

 1. Mötets öppnande
 2. Fråga om mötets stadgeenliga utlysande
 3. Fastställande av dagordning
 4. Val av mötesfunktionärer, ordförande, sekreterare samt två protokolljusterare tillika rösträknare
 5. Genomgång av möteshandlingar
 6. Behandling av till det extra årsmötet överlämnade förslag angående försäljning av Skaftögården
 7. Mötet avslutas

Kallelsen kan även läsas här i sin helhet: Kallelse & Dagordning

 

Möteshandlingar (se bifogade utdrag)

 • Sida 1 – Utdrag av föreningens stadgar som avser försäljning av lagfart
 • Sida 2 – Utdrag av styrelseprotokoll Nr. 1903, bilaga #1
 • Sida 3 – Utdrag av Årsmötesprotokoll 2019-03-20

Vi ser fram emot att ses den 27 maj. 

Med Vänliga Hälsningar, 

 

Styrelsen

 

 

Summercamp 2021 - Anmälan är öppen!
2021-05-04 10:55

Summercamp på KFUM är ett dagläger där du varvar din passion med andra spännande aktiviteter. Lägret arrangeras vecka 33 från tisdag till fredag med fyra aktivitetspass per dag + lunch. Förra årets läger blev en succé och många familjer och deltagare har efterfrågat en repris.

 

Utöver roliga aktiviteter och nya vänner vill vi under Summercamp utveckla och träna framtidens ledare. Vi vill skapa ett läger där både våra unga ledare och lägrets deltagare ser vikten av ett värdegrundsbaserat ledarskap där alla deltagare känner sig sedda och bekräftade under hela veckan!

 

Varje deltagare väljer en inriktning i anmälan. Inriktningen kommer att fylla två av fyra pass per dag. Resterande pass kommer att vara andra testa-på aktiviteter som vi hoppas deltagaren tycker är spännande. 

 

Välj en inriktning Testa-på aktiviteter
Bordtennis (2008-2011 & 12 platser) Klättring
Skateboard (2006-2011 & 15 platser) Padel
Innebandy (2008-2009 & 25 platser) Beachvolleyboll
Innebandy (2010-2011 & 25 platser) Skateboard/Kickbike
Dans (2007-2011 & 15 platser) Bordtennis
Tyngdlyftning (2000-2010 & 15 platser) Kulturaktivitet
Musik (2003-2007 & 10 platser)  

 

För anmälan och mer information, besök: www.kfum.org/kfum-summercamp/ 

 

Frågor: info@kfum.org

 

Med Vänliga Hälsningar - Kansliet

Passa på - 3 dagar kvar!
2021-04-29 15:16

Kära KFUM medlem,

 

För ett antal veckor sedan skickade vi ut information om en bra möjlighet att stötta vår förenings ungdomsverksamhet genom att köpa GUTZ produkter (underkläder, strumpor, underställ, träningskläder...). Det är nu bara några dagar kvar så passa på att göra ditt inköp idag!

 

För varje paket som våra medlemmar köper / säljer får föreningen 60kr. Om du vill stötta en aktiv deltagare i föreningen kan du även skicka ditt orderkvitto till info@kfum.org med namnet på medlemmen så får den ett presentkort på 25kr/paket att köpa KFUMs profilkläder för i höst. 

 

Det är enkelt att beställa idag via vår web-butik HÄR! Varorna skickas direkt hem till närmsta ombud med fri frakt vid köp av 3+paket. 

Under hösten sålde flera av våra ungdomslag dessa produkter och många har kommenterat att produkterna håller hög kvalité och att man absolut kan tänka sig att köpa dessa igen.  

 

Många har redan beställt och vi hoppas att du också tar tillfället i akt och köper de varor som behöver kompletteras till din garderob från vår webbutik. Varje sålt paket betyder mycket för föreningen och vi hoppas att många av våra medlemmar har möjlighet att delta. 

 

Har du frågor kan du alltid höra av dig till info@kfum.org.

 

Tack för ditt stöd!

Föreningsinformation - Tack för ditt stöd!
2021-04-06 12:39

Kära KFUM medlem,

 

Här kommer en spännande möjlighet att stötta KFUMs verksamhet genom ett nytt samarbete med klädföretaget GUTZ. Passa på att köpa kläder av hög kvalité inför våren/sommaren där varje köpt paket stöttar föreningens verksamhet.  Det finns ett stort utbud av artiklar och du kan bläddra igenom hela utbudet i vårens katalog innan du lägger en beställning i vår webbutik (se nedan). 

 

Så funkar det: 

 1. Besök KFUM Jönköpings webbutik (öppen april ut) hos GUTZ och beställ hem de varor du önskar köpa. De beställningar som görs via webbutiken skickas hem direkt till dig (eller ditt närmaste postombud)
 2. Varje paket kostar 200kr och 60kr går till föreningens barn och ungdomsverksamhet (fri frakt vid köp av 3 eller fler paket)
 3. Skicka vidare länken till familj, vänner, bekanta och dela sociala medier för att så många som möjligt kan vara med och stötta KFUMs verksamhet.

Länkar:

Under hösten sålde flera av våra ungdomslag dessa produkter och många har kommenterat att produkterna håller hög kvalité och att man absolut kan tänka sig att köpa dessa igen.  

 

Vi hoppas att du tar tillfället i akt och beställer upp de varor som kanske ändå behöver kompletteras till din garderob från vår webbutik. Varje sålt paket betyder mycket för föreningen och vi hoppas att många av våra medlemmar har möjlighet att delta. 

 

Har du frågor kan du alltid höra av dig till info@kfum.org.

 

Tack för ditt stöd!

Årsmötesanmälan och Årsmöteshandlingar
2021-03-10 11:33

Hej kära KFUM medlem!

 

Snart är det dags för föreningens årsmöte. Vi uppmuntrar dig att vara med. Gå in och anmäl dig nedan, hitta årsberättelsen, ekonomiredovisning och budgeten. 

ANMÄLAN


Anmäl dig via länken: KFUM Jönköping Årsmöte - 10/3-2021 (google.com)

 

 

ÅRSMÖTESHANDLINGAR
I följande länk kan du ladda ner årsberättelsen inklusive ekonomiredovisning och budget.  

 

https://kfumjonkoping.sportadmin.se/docs/604/13333/KFUM_arsberattelse_2020.pdf

 

Varmt välkommen! 

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Klubbsida Bordtennis, 16/09 22:41 
Dam B (U18), 15/09 19:40 
Lagsida P09, 15/09 14:36 
Lagsida P09, 14/09 22:34 
Klubbsida Volleyboll, 10/09 18:59 
Klubbsida Bordtennis, 07/09 18:03 
 
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer