SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Jönköping
Klättring

Välkommen
Här kan du få mer information om KFUM Jönköping Klättring. Tider som är reserverade för respektive grupp, bilder och sköna filmer från våra utövare samt vem du ska kontakta om du har några frågor. 

Med vänlig hälsning,
KFUM Jönköping klätter
Höstterminen 2016
2016-08-18 23:10
Sport-Camp 2016

Vi kör igång vecka 36! 
Vi ser fram emot en spännande höst på klätter. Ny energi, nya kamrater, taggade ledare, roliga träningar, spännande tävlingar och mer.

Måndagar
Måndagsgrupperna fortsätter nästan som vanligt förutom att Christer och Molly ersätter Simon.

Teknikgruppen torsdagar
Simon går in som ledare på torsdagar. Fokus är som alltid att ha roligt, men vi kommer träna mer fokuserat till hösten.

Gruppbyte
Har man gått den tidiga gruppen på måndagar och är 8 år ska man byta till sena gruppen som börjar 18:15. Har man gått i den sena gruppen och är 10 år ska man byta till torsdagar 18:00.

Tisdagar
Det finns även saker som vi inte ser fram emot. Vi har tagit bort nybörjarpassen på tisdagar, detta för att våra ledare ska må bra och hålla i långa loppet. Vår målsättning är att ta upp nybörjarpassen till våren, och gärna utöka antalet klätterpass, men just nu backar vi bandet lite.
De som gått måndagar och och torsdagar kommer fortsätta i sina grupper. De är automatiskt anmälda kan man säga. De som tidigare gått tisdagar har första tjing på lediga platser. Vi hör av oss när dessa dyker upp. Vi har även skapat kölistor för helt nya.

Öppen Boulder
Däremot kommer vi, beroende på föräldrars medverkan, öka klättermöjligheter för de som klättrat ett tag. På tisdagar kommer det finnas möjlighet för de som klättrar regelbundet på måndagar eller torsdagar och har klättrat två terminer eller mer, att bouldra lite mer fritt. Vi kommer dock behöva två vuxna varje gång som håller koll på barnen, uppmuntrar och hjälper till där det kan behövas.  

Säkringsutbildning och repetitionskurs
Vi vill att alla föräldrar ska kunna säkra, för att barnen ska kunna klättra så mycket som möjligt. Därför planerar vi att ha säkringsutbildning vecka 38. För att fortsatt ha hög trygghet för alla, barn likväl som ledare och föräldrar kommer vi ha repetitionskurs för er som säkrat innan.

Frågor och kontakt
Det är en omställningsperiod just nu och det finns många frågor, även bland oss ledare. Skicka gärna frågor till oss så svarar vi så gott vi kan.
Simon Zetterberg Klätterledare, zetterberg@ximon.se
Johan Ljung Verksamhetsutvecklare, Johan.ljung@kfum.org

Må väl
Klätterledarna
Vad är Bouldering?
2016-01-31 14:54

Bouldering är en gren av klättringssporten.

Boulder kommer från engelska språket och betyder klippblock. Bouldering sker således oftast på klippblock och med en crashpad (svensk slang "padda") på marken som skydd vid fall.

Klättringen består ofta av relativt få rörelser (moves) och den kan vara mer teknisk och atletisk än annan klättring. Klättraren väljer en väg upp över blocket, och denna väg kallas inom bouldering för ett problem.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer