Seniorer

Volleyboll för vänskaps skull
2019-06-04 05:43

Fler bilder (+8) >>
KFUM Ungdomens Hus gästades under lördagen av 120 Afghanska killar hemmahörande i 12 kommuner från södra Sverige till en “årligen återkommande” volleybollturnering och kraftmätning på hög nivå.

KFUM Jönköping stod som värd och arrangör där Safar Ziraki och Zaman Mohammad tog stort ansvar för turneringen, men hann också med att lira volleyboll. ”Det är roligt spännande att stå som arrangör för arrangemanget. Många av oss har samma bakgrund och vi känner igen de flesta av de spelare som är här”, säger Safar Ziraki.

Volleyboll är en stor sport i Afghanistan och det är många som vuxit upp med sporten i Afghanistan. Här i Sverige har de tagit vara på sin kunskap och anslutit sig till volleybollklubbar runt om i landet på olika nivåer. Några spelar i division 1-klubbar och andra spelar volleyboll mest för motion och nöjets skull. Många är också aktiva för att odla vänskapen och dela gemenskapen med människor med samma bakgrund. I denna turnering samlar man ihop volleybollspelare på en ort och representerar sedan en plats eller kommun. Här var lag från Stockholm, Sandviken, Växjö, Göteborg, Kalmar, Värnamo, Västerås och naturligtvis Habo och Jönköping.

Turneringen spelades på fyra planer i KFUM:s sporthall, Energihallen och startade med Gruppspel för att sedan via Kvart- och Semifinaler få fram finallagen Habo och Västerås som gjorde upp om förstaplatsen och turneringsvinsten. Efter offensivt spel och många fina dueller vann till slut Västerås.

Efter genomförandet av ett mycket lyckat arrangemang där vänskap, trivsel och volleyboll var i centrum.

Resultatlista
1 Västerås
2 Oqap Habo
3 Ostadan Malmö
4 Javanan Jagheri Uppsala
5 Khaifar Borås
6 Växjö
7 Nyköping
8 Omid Patu Norrköping
9 Sandviken
10 KFUM Jönköping
11 Göteborg
12 Kalmar

// ToLö & Ola

Volley Seniorer
2017-10-05 16:07
Vi är ett gäng 60-plusare som spelar en gång i veckan. Varje måndag kl 15:30 träffas vi för att göra lite uppvärmningsgymnastik under vår ledare Kurt Eriksson. Därefter spelar vi volleyboll i ca 1,5 tim.

Många som är med har aldrig spelat volleyboll aktivt men spelet lämpar sig väl för oss 60+

Välkommen med du också, titta in på vår träningstid måndagar kl 15:00!

Ingen anmälan krävs, tag med gympakläder och dyk upp bara!

Välkommen till oss!

// Kurt