Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KFUM Jönköping
Volleyboll
U18 Dam

KFUM Jönköping Volley - U18 Dam!
Damlaget 2019-2020. Foto: Per Carlsson

U18 Dam är vårt damlag. Säsongen 19/20 spelar vi seriespel i division 2 och sammandrag i division 3. Vi kommer även att spela U18-SM. Titta in på fliken "Truppen" för mer information om laget.


Damlagets träningstider: 

Tisdagar 19:00-21:00

Torsdagar 18:00-19:30

Söndagar 18:30-20:00 


Säsongen 2019-2020 avslutas i samband med Ungdoms-SM i Jönköping 16-17/5.


Vårt mål för säsongen är att etablera oss i division 2, samt att kvala in till slutspelet i U-SM!


Ledare är för tjejlaget: Bosse Almkvist, Johan Junelind, Jörgen Johansson och Henrik Nordström.


Vill du veta mer så hör av dig till någon av tränarna och kommer förbi under en träning, så guidar vi dig till rätt grupp. Kontaktuppgifter till tränarna hittar du under fliken "Truppen".

VSS i Habo!
2019-11-03 21:15

Fler bilder (+4) >>
Bilder från dagens VSS i Habo.
Säsongens andra VSS avgjordes under söndagen i Habo. I hela turneringen var åtta lag med och KFUM:s damer ställde upp med två lag. Lagen slutade på 3:e respektive 5:e plats efter varierat spel under dagen. Speciellt roligt var att se Aleksandra göra debut i sexmanna volleyboll. Hon gjorde en fantastisk insats trots att det var första gången hon spelade med enpassarsystem och dessutom var hon en av lagets bästa servare! Bra jobbat Aleksandra!! Ett stort tack även till rutinerade Lovisa som hjälpte till med stabilt spel och pepp i laget. Bra jobbat Lovisa!!

Nästa helg är vi spellediga innan det är dags för nästa division 2-sammandrag den 16 november i Trollhättan. 

/Tränargänget
Femteplatsen i Trekungaslaget!
2019-10-28 19:38
Bilder från en härlig helg i Kungälv!

I helgen var hälften av tjejerna på plats i Kungälv för att göra upp om titeln i Trekungaslaget 2019. 24 lag var anmälda i U18-klassen fördelade på åtta stycken trelagsgrupper. Det skulle bli en helg med många tuffa och spännande matcher. Vi tar det från början.


Första matchen spelades mot ett av Gislaveds tre lag. Det blev en promenadseger och skön start på turneringen. I andra matchen ställdes vi mot Falkenberg som tryckte gasen i botten från början. Vi hängde inte riktigt med i svängarna och de pressade oss med tuffa servar, stabilt spel och vann rättvist med 25-15. I setpausen slipade vi knivarna och kom ut som ett nytt lag och vände på matchbilden totalt. KFUM vann setet med 25-18 och säkrade därmed gruppvinsten och A-slutspel. 


Kvartsfinalen spelades mot Solna och blev en tuff och nervös drabbning. Lagen följdes åt hela matchen men vi fick till slut se oss besegrade med setsiffrorna 25-22, 25-23. Vi tycker vi var värda att ta matchen till ett avgörande tredje set men föll på mållinjen! "Det som inte dödar, det härdar!" heter det i ordspråket, och det stämde i vårt fall. I söndagens två avslutande placeringsmatcher visade tjejerna vad skåpet skulle stå! Först fick Spårvägen se sig besegrade av KFUM-tjejerna i två raka set och i matchen om femteplatsen var det Täbys tur att gå samma öde till mötes. 


Vinsterna i sig var härliga, men sättet tjejerna vinner på gav verkligen mersmak! Tjejerna gör två avslutande matcher där de inte bjuder motståndarna på något gratis, utan sliter tillsammans på ett imponerande sätt. Vårt spel är stabilt med allt från bra servetryck, stabil mottagningen, bra spel av passarna och bra fart på bollen i anfallet från alla spelarna! Alla spelare har tagit ett stort steg i sin utvecklingskurva under helgen!


Nästa utmaning blir spel i Division 3 VSS i Habo på söndag. Då ska även våra två nybakade distriktsdomare, Leija och Lovis, döma några matcher som en del av utbildningen. RESPEKT!


Bra jobbat tjejer!


/Tränargänget

Segrare i säsongens första VSS!
2019-10-13 11:37
Bilder från VSS i Falköping.

KFUM-tjejer tog hem segern i Falköping! Efter en lång dag i Ållebergshallen kunde ett av våra lag titulera sig segrare i dagens division 3-turnering. Bra start på säsongen!


Igår avgjordes första Div 3 sammandraget (VSS) för säsongen i Falköping. Vi åkte med 14 tjejer uppdelade på två lag, KFUM RÖD & KFUM BLÅ.

Efter tre gruppspelsmatcher och två slutspelsmatcher stod KFUM BLÅ som slutsegrare! Kompisarna i det röda laget fick nöja sig med en fjärdeplats. Roligt att vi kan åka med två lag så vi kan ge alla spelare mycket speltid. Alla spelare fick med sig 12 spelade set.

Grattis KFUM BLÅ!


/Tränargänget

Följ laget via Livescore och på sociala medier!
2019-10-07 10:21
Foto: Per Carlsson
Hej alla!
Nu när säsongen har kommit igång tänkte jag bara skicka lite länkar till sociala medier och serieinformation där man kan följa lagets matcher via "Livescore" om man vill. 
(Klicka på länkarna i fetstil)

Damernas serie i division 2 heter "Division 2 Mellersta Västra Damer". Här kan du hitta all information som finns om spelschemat, lagen, tabellen och även följa matcherna via Livescore.

Damernas serie i division 3 heter "Väst Svenska Serien" eller VSS som vi brukar säga. Här kan du se en tabell som visar den sammanlagda placeringen efter genomförda sammandrag. Det planeras 8 sammandrag under säsongen.

Förutom den här hemsidan finns KFUM Jönköping Volley även på sociala medier. Där lägger alla volleybollag ut aktuell information om sin verksamhet. Gå gärna in och "Gilla" våra sidor och sprid dem till alla du känner!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram.

Tack för att du är med och stöttar vår verksamhet och välkommen när vi har hemmamatcher för tjejerna i Division 2. I och med att serien spelas som sammandrag blir det ytterligare två tillfällen för att titta på volleybolltjejerna på hemmaplan. Det spelas två hemmamatcher vid varje tillfälle. Håll utkik på Facebook eller i lagets "Kalender". Vill du läsa lite fakta om spelarna hittar du det under "Truppen" på lagets sida.


Söndag 19 januari
KFUM Jönköping vs. Team Valla
KFUM Jönköping vs. KFUM Örebro

Lördag 29 februari
KFUM Jönköping vs. Habo
KFUM Jönköping vs. Degerfors


Vi ses på KFUM!

/Tränargänget
Seriepremiär som gav mersmak!
2019-10-06 16:21
Seriepremiär i division 2. Lagbild: Per Carlsson
I lördags hade damlaget seriepremiär i division 2, och vilken premiär det blev! Två segrar av två möjliga! En bättre start än så kan man inte önska sig säger ett samstämmigt tränargäng.

Det här var den första hemmamatchen någon av spelarna har spelat i KFUM-tröjorna. Tidigare har laget bara spelat sammandrag i division 3 på bortaplan. Nu var det alltså dags för två hemmamatcher för att inleda spelet i division 2. I första matchen stod Lindesberg för motståndet. I inledningen av matchen var det nervösa spelare på planen, men efter en trevande inledning utvecklade sig setet till en tuff batalj som vanns av KFUM-tjejerna med 26-24. Efter första setet spelade KFUM med ett helt annat självförtroende och kunde vinna de två efterföljande seten med 25-13 och 25-17.

Efter en lunchpaus kombinerat med domaruppdrag var det dags att ta sig an KFUM Göteborg. Här blev det ombytta roller i första set och Göteborg vann med 26-24. Sedan tog våra tjejer hand om taktpinnen igen och vann de två följande seten med 25-19 och 25-22. I fjärde set var det trötta ben och huvuden när laget förlorade med 25-19 och ett femte set skulle krävas för att skilja lagen åt. Våra tjejer låg något poäng före i inledningen och ledde med 8-6 vid sidbytet. Den här poängskillnaden i Jönköpings favör höll i sig fram till matchboll vid 14-10. Då vann Göteborg tillbaka serverätten och tog två snabba poäng och ställningen var plötsligt 14-13 och nervositeten var påtaglig. Många drog en lättnadens suck som övergick i stort jubel när nästa serve gick utanför baslinjen och Jönköpingstjejerna stod som segrare.

Två segrar av två möjliga var bättre än vi kunde ha förväntat oss! Tjejerna höll ihop spelet bra och utförde de taktiska moment vi hade pratat om på ett imponerande sätt. Nu laddar vi om till nästa sammandrag i division 2 om några veckor. Detta gör laget med att spela ett division 3 sammandrag i Falköping lördagen 12 oktober.

Bra jobbat tjejer!

/Tränargänget
U18-SM och säsongsavslutning 2019!
2019-05-16 17:23
U18-SM, fystest och säsongsavslutning.

Hej!
Hur sammanfattar man en säsong? Ja, man kan se tillbaka på allt vi har gjort under säsongen...

  • 8 st VSS turneringar - där vi slutade på en hedrande 2:a plats!
  • Trekungaslaget
  • 2 st U18-SM kval
  • Fyrmannafestivalen
  • U16-Mästerskapet
  • Mikasa Challenge
  • U18-SM, Öppen klass
  • Träningsmatcher mot Habo och Ljungby
  • Drygt 100 träningar


Jag har säkert glömt något som saknas på listan. Alla har inte varit med på allt, men alla har varit med på mycket! Det blir många timmar volleyboll när vi summerar, någonstans runt 200 timmar! På den tiden lär man sig en hel del volleyboll, vilket alla tjejer verkligen har gjort under året. Vi ser på våra fystester att vi blir starkare och hoppar högre. Under året har laget tillsammans ökat sin spänst med ca 90 cm!! 

Nu kommer Henrik Nordström, A-lagets tränare, köra teknik och fysträning med laget inför sommaren. Sedan peppar vi alla för att spela beachvolleyboll under sommaren. Näten sitter uppe på Vätterstranden, ring runt till lagkompisarna och spela!! Kolla vilka turneringar som går i Jönköping/Habo under sommaren. Habo arrangerar även ett läger i slutet av sommaren, Summer Volley Camp 2019, för dig som är född -04 eller senare. Lägret är 12-15 augusti. Detta är några aktiviteter du kan hitta på i sommar innan vi träffas igen i höst. Nedan får du lite länkar där du kan hitta en del volleybollaktiviteter som kan passa dig. Vi organiserar inga aktiviteter under sommaren utan du måste ta tag i dessa aktiviteter själv tillsammans med lagkompisar och föräldrar. Skaffa en volleyboll, hitta en kompis att bolla med eller en vägg går bra om kompisen är bortrest!

http://www.habowolley.se
http://www.volleyboll.se/beachvolley/
http://www.volleyboll.se/beachvolley/Tavling/Beachvolley-SM
http://www.j-bc.se

Sedan måste ju något sägas om helgen som gick! Ungdoms-SM blev en fantastisk helg på många sätt. 60 lag samlade i Jönköping för att spela volleyboll! Tjejerna hade två lag med i Öppen klass och killarna spelade i SM-klassen. Våra tjejlag fick spela många matcher under helgen. Resultaten var skiftande. När vi spelar bra ser det riktigt bra ut, men vi behöver höja vår lägsta nivå för att kunna konkurrera på allvar. Det blir nästa säsongs nöt att knäcka! 

TACK alla föräldrar som var med och gjorde en viktig arbetsinsats under helgen. Utan er hjälp klarar vi inte att arrangera ett Ungdoms-SM! Arrangemanget har vi kvar ytterligare 2 år åtminstone. Det är ett viktigt åtagande ekonomiskt för vår verksamhet som ni förstår, vilket gör det möjligt att göra allt det på listan ovan.

Nu blir det ett uppehåll med nyheter från U16/U18-lagets lagsida på ett tag, men vi ses igen framåt september när vi kör igång igen.

/Tränargänget
Mikasa Challenge!
2019-05-05 19:53
MikAsa 2019!
Nu sitter vi på bussen hem och summerar en intensiv helg. Vi hade två lag med i Level 7 som bestod av totalt 24 lag. Båda Jönköpingslag tog sig till A-slutspel. Väl där väntade Ljungby i var och varannan match. 
Tjejerna har kämpat mycket bra under helgen, men vi faller lite på att lägstanivån är för låg. De lag vi har förlorat mot under helgen har varit snäppet bättre på den punkten. Genomgående har vi servat starkt under helgen och har haft ett bra ”Go” i lagen. Vi har vänt underlägen till motsatsen och kämpat hela vägen ”in i kaklet” vid många tillfällen under helgen. Då håller lagen en mycket hög standard. Nu får vi hem och träna på att hålla en högre lägstanivå!
Hur gick det då? Jo, ett av lagen slutade på 4:e plats och det andra på 6:e plats av 24 lag. Ljungbys bästa lag blev segrare i klassen. Som alltid är det kul att se hur mycket spelarna enskilt och som lag utvecklas under en sådan här turnering!

Bra jobbat tjejer!
Nästa helg blir det säsongens sista turnering, U18-SM i Jönköping. Där spelar vi med två lag i den öppna klassen tillsammans med med 27 lag! Det blir häftigt!

Vi spelar efter devisen,
Go Big or Go Home!🤪

Följ lagens resultat nästa helg:

/Tränargänget

Polen nästa!
2019-04-26 10:43
På EM-kvaläventyr med landslaget Polen!
I söndags åkte Ida på ett fyra dagar långt träningsläger med U16-landslaget för att förbereda sig för nästa stora utmaning. Efter avancemanget på Färöarna tidigare i år är det dags för nästa kvalrunda till EM-slutspelet. Landslaget är på plats i Polen och spelar sin första match ikväll, fredag 18:30, mot värdnationen Polen. Förutom Polen väntar även matcher mot Tyskland och Spanien.

Lycka till Ida och försvara klubbens färger ute i Europa!
Två, tre - KFUM!

Du kan följa matcherna via streaming:
U16-Mästerskapet och VSS-finalen!
2019-04-16 23:01
Bilder från helgens drabbningar. Ellen och Engla fångade på bild av fotograf Robert Boman.
Det har varit en intensiv och händelserik helg för våra volleybolltjejer. U16-laget åkte till Falköping och spelade U16-Mästerskapet. Resten av gänget, förstärkta av ”Viktoria & Co” åkte till Ulricehamn för den 8:e och sista VSS-turneringen för säsongen.

38 lag samlades i Falköping för att spela U16-Mästerskapet under helgen. KFUM-tjejerna spelade tillsammans med 12 andra lag i den svåraste, svarta rankingklassen. Efter lördagens gruppspel var laget klart för kvartsfinal mot Sollentuna. Redan under lördagen hade lagen mötts i gruppspelet och inför söndagens möte hade KFUM gjort sin hemläxa. Sollentuna blev varse att motståndarna inte tänkte vika ner sig utan fight. KFUM vann första set med 29-27 och mer och mer folk samlades runt planen, nyfikna på om Sollentuna skulle få stryk av KFUM. Andra set blev lika spännande och slutade med setseger för Sollentuna med 25-22. I skiljeset började motståndarna med tuffa servar och ledde snabbt med 10-2. Men KFUM gav inte upp utan vände spelet och kom närmare och närmare. Vid ställningen 11-12 hade inte KFUM marginalerna på sin sida utan Sollentuna kunde vinna med 15-12. Tjejerna spelade fantastiskt bra och visade verkligen att de inte tänkte ge upp förrän sista bollen var färdigspelad. Sedan följde en förlust och en vinst och laget slutade på en 7:e plats.

Resten av tjejerna åkte till Ulricehamn för att behålla 2:a platsen i VSS-serien. Laget var förstärkta med ”Viktoria & Co”, fyra lite äldre tjejer, som har spelat mycket volleyboll... för några år sedan. Laget slutade på en 5:e plats i Ulricehamn, vilket räckte till att behålla 2:a platsen i den sammanlagda VSS-serien. KUL!

Nu tar vi påsklov från volleybollen och ser fram mot säsongens två sista turneringar, Mikasa Challenge och U18-SM!

Bra jobbat tjejer & Glad Påsk!
/Tränargänget
Kvalet till U18-SM!
2019-04-09 21:24
Nyhetsrapporteringen har legat nere de senaste veckorna, men här kommer en kort uppdatering från de senaste turneringarna vi har varit iväg på.

Kvalet till U18-SM i Falkenberg
Lördagen 16 mars åkte vi med ett lag bestående av tjejer födda -02 och senare för att kvala till U18-SM. Vi åkte tidig morgon till Falkenberg för att möta de 12 bästa lagen i södra Sverige. Första matchen blev en jämn match mot Lund där vi förlorade med 25-23 och 25-22. Tjejerna spelade verkligen bra denna tidiga match. Nästa motstånd var Engelholm. Där fick vi en läxa i hur volleyboll kan spelas på nästa nivå. De flesta av spelarna i KFUM kan spela U18 i två år till. Det blir spännande att se hur vi står oss mot de andra lagen då. Nu var vi definitivt ett nummer för litet! EVS servade tufft och gav oss inte ett poäng gratis på hela matchen. Sedan var det Ljungby på andra sidan nät. Där berättar vi inte något ALLS om första set utan konstaterar bara att vi spelade bättre i andra..! 
Efter gruppspelet blev det B-slutspel för placeringarna 9-12. Vi slutade på plats 10, vilket inte är mycket att säga om. Vi behöver mer tid helt enkelt!

VSS i Sollebrunn
Söndagen 24 mars var det dags för säsongens 7:e VSS. Den här gången spelades turneringen i Sollebrunn. Vi deltog med två lag där vårt ena lag slutade på tredje plats. I tabellen för VSS-turneringar ligger vi på andra plats inför den åttonde och sista turnering till helgen.

Bra jobbat tjejer!

/Volleybolltränarna
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Klubbsida Volleyboll, 03/11 21:48 
Klubbsida Volleyboll, 02/11 12:57 
Klubbsida Volleyboll, 06/10 17:06 
Klubbsida Volleyboll, 04/10 16:25 
Klubbsida Volleyboll, 15/09 21:44 
Klubbsida Volleyboll, 13/09 15:25 
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer