SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Jönköping
Volleyboll
Damer B (U18)

KFUM Jönköping Volley - Damer B (U18)
Damlaget 2020-2021. Foto: Per Carlsson

Damer B (U18) är ett av våra damlag, det lite yngre laget... Säsongen 2020/21 spelar vi seriespel i division 2 och sammandrag i division 3. Vi kommer även att spela U18-SM. Titta in på fliken "Truppen" för mer information om laget.


Träningstider Damer B (U18): 

Tisdagar    19:30 - 21:30

Torsdagar  19:30 - 21:15

Söndagar   18:30 - 20:30 


Säsongen 2020-2021 avslutas i samband med Ungdoms-SM i Jönköping 15-16/5.


Vårt mål för säsongen är att placera oss i toppen division 2, samt att slåss om medaljerna under slutspelet i Ungdoms-SM!


Ledare är för tjejlaget: Bosse Almkvist, Johan Junelind och Henrik Nordström.


Vill du veta mer så hör av dig till någon av tränarna och kommer förbi under en träning, så guidar vi dig till rätt grupp. Kontaktuppgifter till tränarna hittar du under fliken "Truppen".

ÄNTLIGEN!!
2021-02-04 18:04
ÄNTLIGEN börjar det lätta lite grann! Idag har Folkmyndigheten beslutat att även låta gymnasieelever (02:or och yngre) få börja idrotta. Vi hoppas att ni är sugna på volleyboll, för tänker börja med volleybollträningarna nu på söndag 18:30-20:30. 

Det är drygt 3 månader sedan vi tränade senast och nästan FYRA månader sedan senaste matchen!! Vi hoppas att ni har fått vara friska och att ni har spenderat den här tiden på bästa sätt och förhoppningsvis tränat en hel del på egen hand.

Det är viktigt att ALLA håller de vanliga restriktionerna: vara frisk / hålla avstånd / tvätta händer / inget "klapp-i-händer" / byta om hemma etc!

Vidare gäller de regler KFUM bestämmer med entré och utgång till Ungdomens Hus. Enkelt förklarat: Ingång via huvudentrén / Vänta till träningen före är klar innan man går in i hallen / Efter träning lämnar man via omklädningsrum och går ut på baksidan av KFUM.
Detta för att minska många människor på liten yta! Vi återkommer med mer info om detta. 
Föräldrar väntar utanför.

Tyvärr måste vi be er som är äldre än 02:or att vänta och hålla ut ett tag till! Det är INTE rättvist, men sådana är reglerna. Förhoppningsvis får ni klartecken snart! Håll ut!!

Vi skulle inte börja om vi kände oss osäkra på att börja träna. Men viktigt att säga är att vi inte är mer experter än någon annan. Du måste själv bestämma hur du vill göra! Vi respekterar ditt beslut! Men känn dig VÄLKOMMEN att komma på volleybollträning och göra det vi älskar!

Hör av er om ni undrar om något!

/Tränargänget


Länk till dagens beslut från Folkhälsomyndigheten:
Fredagkväll i Värnamo!
2020-10-17 20:23
Damer B spenderade fredagskvällen i Värnamo efter att ha fått en förfrågan mitt i veckan om att spela träningsmatch mot Värnamo B. Tjejerna högg på erbjudandet direkt och satte sig i bilarna efter jobb och skola sen eftermiddag. Värnamo hade riggat hallen efter bästa elitseriestandard med DJ och allt! Vi fick en bra möjlighet att testa många nya kombinationer och positioner under kvällen. Det blev en kul match över 4 set där KFUM tog hem alla 4. Tjejerna var glada efter att ha testat lite nya saker under kvällen och klargjorde, under stoppet på en känd hamburgerkedja, att en sen fredagsmatch INTE skulle innebära inställd träning på söndagen!! Kul att tjejerna inser att det finns nya tips och tricks att träna på inför kommande uppdrag! Vi kör vidare på söndag!

Bra jobbat tjejer!
Hemma igen efter en sen kväll i Göteborg!
2020-10-11 13:15
Bilder från lördagens division 2-sammandrag i Göteborg.

På dagsprogrammet för lördagen hade KFUM Jönköping B match mot Hylte/Halmstad och KFUM Göteborg C. H/H är också ett lag som mönstrar många unga spelare, vilket är superkul! Det blev en tuff fight där lagen turades om med att vinna vartannat set med 25-23 i de tre inledande seten. Först i fjärde set fick vi bättre ordning på vårt eget spel och vann med klara 25-14. Vi hade bra momentum med oss in i det sista setet. 


Väl där gick H/H på knock direkt i första rotationen med duktiga Sanna Madestam vid serven. Hon servade i princip hem de första sju poängen själv med sin hoppfloat som vi inte hittade något motmedel mot. Innan KFUM hade samlat sig stod det 0-7! Det är inte den starten man önskar sig i något set, allra minst i ett avgörande set till 15! Men tjejerna i KFUM arbetade sig in i matchen och tvingade H/H till timeout vid ställningen 5-8. Där pratade vi om att jobba hårt för att få några poäng ytterligare och lämna över pressen på motståndarna istället. Vi tog en viktig poäng till men sedan ryckte H/H igen och vi tvingades till timeout vid 6-11. Efter denna turades lagen om att ta poäng från varandra, men vi tog oftast två medan de bara tog en, och sakta kröp vi närmare. Vid ställningen 10-13 gick lagets 13-åring, Aleksandra Babalj ner och servade tufft och vi fick bra utdelning i vårt spel och plötsligt var ställningen 13-13. Nu var det bara en fråga om vem som vågade vinna mest! Det blev många tuffa bollar där tjejerna hade matchbollar mot sig både vid 13-14 och 15-16. Här visade tjejerna stor moral och kämpade tillsammans till sig en seger med 18-16! Det var en oerhörd stark insats av alla spelare, som vände underläge 0-7 till vinst med 18-16 i femte set. 


Efter en kort vila, och många trötta ben, ställdes laget mot KFUM Göteborg C, ett lag som innehåller vår tidigare lagkamrat Niko Stanesic som numera pluggar i Göteborg. I den här matchen fick tjejerna en lättare resa, men det blev onödigt jämnt i de två första seten. Göteborg stretade emot bra och hade häng till en början, men i tredje set vann våra tjejer övertygande med 25-8.


Vi fick med oss fem fina poäng av sex möjliga efter lördagens matcher. Hylte/Halmstad var verkligen värda den poängen de fick med sig från vårt möte. Det bir säkert många tuffa och roliga matcher oss emellan framöver. Lördagens stjärna går tveklöst till Aleksandra Babalj, som gjorde debut i division 2. Hon gick in utan respekt och var en av lagets bästa servare under lördagen. Väl hemma i Jönköping 23:30, var det skönt att slänga sig i sängen!

 

Bra jobbat tjejer!

 

Seriepremiären 2020 avklarad!
2020-09-26 18:48
Härlig energi i laget!

Nu är äntligen serien igång igen! Som vi har längtat!


Premiären spelades mot vårt eget Damer A. Kul och säkert lite nervöst för bägge lagen. De mer rutinerade tjejerna i A-laget visade att rutin räcker långt. Vi hoppades på att kunna krypa in under huden på dem, men vi lyckades inte med det idag. Vi fick inte det servetrycket vi behöver mot ett duktigt lag som våra Damer A. Samtidigt var det just servetrycket som A-laget levererade mot oss. Många tjejer gjorde bra individuella insatser, men som lag behöver vi prestera bättre för att rubba A-laget. Tro mig, det kommer…


I andra matchen, som spelades mot KFUM Göteborg B, städade vi upp de saker som inte fungerade fullt ut i första matchen. Tjejerna gick ut och spelade mycket bättre. Framförallt spelade vi som ett lag med de olika delarna som det innebär. Vi hade ett bättre servetryck, stabil mottagning, tog mycket bollar i försvaret och hade ett bra blockeringsspel. Göteborg hade bytt ut flera spelare från första matchen, men hade inte mycket att sätta emot i de två första seten. I tredje set gick Göteborg tillbaka till uppställningen de hade mot Damer A. Setet blev en jämn historia och våra tjejer var i underläge med 18-22 och 22-24. Då klev laget fram och spelade fantastiskt bra volleyboll och vände till 26-24!


Kul att vi fick känna på matchnerven och gå segrande ur ett tufft läge. Nu har vi två veckor att jobba vidare på vårt spel innan nästa sammandrag.

Bra jobbat tjejer!!

 

/Tränargänget

Träningsmatch mot Ljungby B!
2020-09-19 20:35
KFUM B och Ljungby B. Fler bilder i "Bildgalleriet".

Idag var det genrep för Damer B inför säsongsstarten nästa helg. Laget spelade träningsmatch mot Ljungby B. Det blev många set, hela 8 stycken till slut, och bägge lagen kunde ge mycket speltid åt alla spelare. Matchen slutade 4-4 och lagen kände sig nöjda efter dryga 3 timmars matchande. Matchen gav utrymme för att testa många olika uppställningar och positioner för tjejerna. Det var både roligt och nyttigt att se hur bra tjejerna i laget anpassar sig till nya uppgifter på planen. 


Nu har både KFUM och Ljungby säsongspremiär nästa helg. För KFUM:s del blir det hemmapremiär mot KFUM och KFUM! Ja, det stämmer faktiskt! Första matchen för säsongen går mot egna klubbens Damer A för att följas upp med match mot KFUM Göteborg. Det är en premiär som spelarna ser fram emot. Det är ju lite extra spännande att möta vårt andra damlag, de lite äldre, som har massor av rutin i bagaget. Nu blir det en veckas träning med att slipa på det egna spelet för att stå redo för lokalderby, i ordets rätta mening, på lördag.


Bra jobbat tjejer!

 

/Tränargänget

Säsongen 2020-2021 är på G!
2020-09-06 21:46
Idag åkte ett lite vingklippt Damer B till Habo för att matcha ihop laget i två träningsmatcher. Några av spelarna fick stå över dagens matcher pga sjukdom. Lagen bestämde att spela 2 x 5 set. I första matchen vann KFUM med 3-2. Habo matchade sitt JSM-lag i en del set och sitt division 2-lag i andra. Bägge lagen var lite ringrostiga efter lång tids speluppehåll. Efter en lunchpaus var det dags för fem nya set där Alice, som varit sjuk under veckan, fick vila. Där vann KFUM med övertygande 4-1. Då fick vi möjlighet att testa nyförvärvet Alma Hellström som passare, vilket hon gjorde med beröm godkänt! Alma, som spelade libero på förmiddagen, ger arbetsro till andra spelare med sitt spelsinne, pepp och rutin. Ny i laget för året är även Kaja Luner från Hamburg. Hon kom till laget strax innan Corona slog till i våras men hann aldrig spela seriespel med oss. Hon pluggar på Jönköping University och tillför laget med sitt offensiva spel framme vid nät. 

Alla spelare gör en stabil insats trots att det är tidigt på säsongen och att det var länge sedan laget spelade ihop. Blockeringsspelet fungerade bra under hela dagen och gör att försvarsspelet får tydligare uppgifter, vilket definitivt är ett fall framåt från förra året.

Det här var en kul start på säsongen 20-21. Nu har vi tre veckor på oss att jobba både med individuella moment och att stärka lagspelet för att stå redo för seriestarten lördagen 26 september!

Bra jobbat tjejer!
/Tränargänget
Två lag i Sollebrunn!
2020-02-24 19:45
Bilder från Sollebrunn. Foto: Kaja Luner
Klockan 06:30 packade vi in 14 tjejer i bilarna och körde iväg i mörkret och regnet mot Sollebrunn. Målet med division 3-turneringen där var att ge alla tjejer mycket speltid, speciellt de yngre och nya spelarna i laget. Vi mönstrade två lag med 7 spelare i varje lag. Emilia Vartiainen och Aleksandra Babalj har varit med vi några tillfällen tidigare och gjorde bra ifrån sig i KFUM Jönköping Röd. De visar att de är mogna för att spela sexmanna på allvar framöver. Dessutom var två nya tjejer med för första gången. Ester Hovbäck, som har spelat volleyboll i klubben för några år sedan och som kände att volleybollsuget lockade henne tillbaka till sporten. Ester gjorde bra ifrån sig och visar att hon har mycket "boll i kroppen" från andra sporter. I lag Blå spelade vår internationella representant, Kaja Luner från Tyskland. Kaja kommer att bli en tillgång för laget om vi får behålla henne. Hennes plan är att studera på Jönköping University de kommande två åren. 

Hur gick det nu då? 
Lag Röd kämpade på bra och spelade tolv set. Vi förlorade lite snöpligt matchen om tredje plats med 14-16 i avgörande set. Förutom det gjorde laget en bra insats under dagen och slutade alltså på fjärde plats. 
I lag Blå var spelet av lite mer varierande kvalitet under dagen. Laget gav bort alldeles för många enkla bollar och det straffar sig alltid i volleyboll. Laget slutade på en åttonde plats.

I helgen spelar division 2-laget sina sista hemmamatcher för säsongen. På lördag spelar vi mot Habo 11:00 och mot Degerfors 15:00. KOM OCH TITTA OCH HEJA!

/Tränargänget
Tuff dag i Linköping!
2020-01-26 21:04
Förra helgen tog vi sex poäng, idag blev det bara ett poäng! Motståndet var samma som förra veckan, men förutsättningarna helt annorlunda. Med en tjej hemma i feber och en som trampade snett i andra matchen gör att möjligheten till att matcha laget försvinner. Tjejerna kämpar på i fyra set mot KFUM Örebro men orkar inte i femte set.
Nu är vi spellediga några veckor och hoppas komma tillbaka hela och friska då!

/Bra jobbat tjejer!
Trea i höstsäsongens sista VSS div 3!
2019-12-22 19:36
VSS i Habo!
KFUM Jönköping knep en stark tredjeplats i dagens VSS i Habo. Två vinster, två oavgjorda och en förlust blev facit. 
Nu tar vi jullov och laddar upp inför vårsäsongen.
Bra jobbat tjejer!
Julavslutning 2019!
2019-12-19 21:25
En lång och rolig höstsäsong avslutades ikväll med en traditionsenlig turnering med spelare från kill- och tjejlaget, ledare och föräldrar. Efter vinnaren hade korats blev vi bjudna på goda hamburgare och julgodis som några föräldrar hade fixat.
Ett stort tack till alla föräldrar som fixade festen för klubbens herr- och damlag! Nu tar vi ett välbehövligt jullov och kommer tillbaka peppade efter jul och nyår.

Som man säger på Hawai’i, 
”Mele kalikimaka, hauoli makahiki hou”🌺

/Tränargänget
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Klubbsida Volleyboll, 03/05 22:21 
Klubbsida Volleyboll, 29/08 20:30 
Klubbsida Volleyboll, 29/02 17:50 
Klubbsida Volleyboll, 30/01 22:12 
Klubbsida Volleyboll, 19/01 20:03 
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer