SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

KFUM Jönköping Volley - Dam B
Dam B 2022/2023 Fotograf Per Carlsson

Dam B/C är ett av våra damlag för yngre spelare som vill ta chansen att utvecklas och introduceras till seriespel på seniornivå. Säsongen 2023/24 spelar vi seriespel i division 2 Mellersta Södra och VSS.

 

Dam B/C kommer att vara en gemensam träningsgrupp.

Ansvariga för träningsgruppen är Anneli Parkell och Kelly Abdulrahman. Önskar du mer info om laget är du välkommen att höra av dig. 

 

Träningstider Dam B: 

Onsdag 20:00 - 21:30 (Hisingstorpshallen)
Söndag 18:30 - 20.00 (Ungdomens hus)
 
Vi startar årets säsong onsdag den 6 september och slutar under maj...
 
Frågor kan även ställas till viktoria.bjornstrom@gmail.com

 

Tre poäng i Sollebrunn!
2021-11-28 14:45
En VINST & en förlust blev det idag för DAMER B
Matchen mot VK Bjärke var en match med lite för mycket misstag från vår egen sida. I mottagning samt defence fick vi inte riktigt fick stopp på motståndarna på andra sidan nätet. Oavsett resultat kämpade vi som ett lag, och gjorde bra egna insatser. Som till exempel Emilia som idag var stjärnan på planen!
I andra matchen hade vi som mål och hålla uppe fokuset och hålla en stabil samt jämn nivå på spelet. Vi lyckades med det ganska bra då vi vann matchen med 3-0
BRAAA KÖTTAT IDAAAG!!
Vinst på lördagskvällen!
2021-11-21 22:38
3-0 VINST FÖR DAMER B !!!
Vi börjar matchen väldigt stabilt, med få misstag och vinner ganska klart första setet. Vidare i sett 2 & 3 fortsätter vi hålla fokuset uppe samt fortsätter jobba med målen som vi hade inför denna match.
Tjejerna gör ett ordentligt jobb och lyckas därför ta med sig 3 poäng hem.. BRAA JOBBAT BRUDAR
Förlust för B-laget idag mot Falköping!
2021-10-24 10:33
Vi föll i tre raka set mot Falköping. Det började med att en Falköpingsspelare servar 11 servar som vi inte kontrollerar för nästa spelare servar 9 servar i rad. Då är ställningen 2-22 och setet slutar med 5-25. I andra set leder vi rättvist med 16-10 innan tappet kommer. Först 5 servar mot oss, sedan ytterligare 10 i nästa rotation och förlust 17-25. I tredje set rycker Falköping i början och håller sedan avståndet fram till setvinst med 25-18.
Idag spelar vi för osäkert för att få till vårt spel. Det gäller alla delar av spelet. När vi däremot får till spelet gör vi det riktigt bra! Då spelar vi jämnt mot Falköping. Nu får träna på att få till matchspelet fram till nästa match om en månad.
Idag gläds vi med A-laget som tar sin första vinst i division 1!
Storslam i Örebro!
2021-10-09 22:06

Dam B åkte norrut till Örebro idag för sina två första seriematcher för säsongen. Västra Ämtervik och KFUM Örebro stod för motståndet. Vi spelade runt laget på olika positioner i bägge matcherna och tjejerna klarade den utmaningen på ett utmärkt sätt. Kul att se tjejerna på lite nya positioner även om det blev lite ovant för dem. I första matchen mot Västra Ämtervik vann vi med 3-0. I andra matchen mot KFUM Örebro förlorade vi ett tajt första set innan vi fick ordning på spelet och vann de övriga tre och matchen med 3-1. 

Tjejerna fick med sig många nya erfarenheter på nya positioner från dagens matcher. Dessutom belönades vi med 6 poäng och kunde därmed inte fått en bättre start på säsongen. Nu väntar två veckors träning innan nästa hemmamatch lördagen 23 oktober mot Falköping.

 

Klubbens italienska nyförvärv från Neapel, Nadia Gnerre, fick det interna priset som ”Hela hallens mest högljudda spelare!”
Follow her lead!

 

Bra jobbat tjejer!👊🏻

Massor av nya erfarenheter på kontot!
2021-09-19 17:44

Hatten av för dessa tjejer!
Vi har spelat 6 matcher i JSM i helgen och slutar på en 9:e plats av 24 lag. I 5 av matcherna är vi nöjda med spelet men inte i den 6:e! Efter bra spel I gruppen gör vi tyvärr helgens svagaste insats mot Habo i åttondelsfinalen. Det som däremot imponerar massor är att laget studsar tillbaka efter den förlustmatchen och avslutar helgen med två vinster. Laget visade en imponerande lagmoral när vi vände stora poängunderlägen till vinst.
Vi har fått massor av nya erfarenheter att ta med oss i matcher framöver. I helgen har vi vuxit som lag där alla spelare har bidragit till lagets bästa. Kan vi dessutom ta vara på de jobbiga erfarenheterna kommer vi ut ännu starkare på andra sidan.

Bra jobbat tjejer!

Nu bär det av till Junior-SM!
2021-09-15 19:40

På fredag åker våra 03:or och yngre spelare till Södertälje för att spela Junior-SM. Det är 10 tjejer som åker för att kämpa för KFUM:s räkning. De flesta tjejer har två eller fler år kvar i åldersklassen så vi kommer att få kämpa mot många äldre spelare. Det gör att vi slår från underläge i varje match. Det gillar vi! Vi vet inte alls hur vi står oss mot övriga lag men vi räknar med att varje match blir stentuff. Häng med och stötta vårt lag via stream!

 

Vi spelar i grupp (E) med Hylte/Halmstad, Kronan och Södertälje. Det blir tufft men kul!

 

Spelschemat hittar du här:
https://www.profixio.com/app/matches/junior-sm-i-volleyboll-2021/category/1118401/group/3276874

 

Arrangören streamar alla 8 banor via SolidSport (Bana 7):
https://solidsport.com/search?utf8=%E2%9C%93&query=junior+sm+volleyboll

 

/Tränargänget

Dags för U18-SM!
2021-09-03 21:58

Nu är de sista förberedelserna gjorda och imorgon kör vi igång med U18-SM. KFUM-tjejerna representeras av 8 spelare födda 2004 eller senare. Det ska bli spännande att starta säsongen med en kraftmätning med de allra bästa lagen i Sverige. Vi spänner bågen och siktar på att vara med att slåss om medaljerna. Om det är ett realistiskt mål får vi se de närmaste dagarna. Vi vet egentligen ingenting om de 35 tjejlag som deltar i helgens SM, men tror att vi står oss bra mot lagen. 

 

Tyvärr kan inte kompisar och föräldrar följa matcherna live i år på grund av Covid. Däremot kommer vi att livestreama alla planer via 

Habo Wolleys Youtubesida

Vi håller tummarna för att allt det tekniska ska fungera så att alla kan följa våra tjejer under helgen. Vi spelar på bana 5 och 6 i gruppspelet.

 

Resultaten hittar du annars på turneringssidan:

U18-SM turneringssida

 

Tjejerna spelar sin första match 10:30 imorgon lördag.

Nu kör vi tjejer!

Nu kör vi så det ryker!
2021-08-10 23:00

Tisdag 17 augusti kör vi igång med träningarna på KFUM Ungdomens Hus. Det känns spännande att starta upp verksamheten inomhus efter några månader på beachen. Många spelare har tränat och spelat turneringar under sommarmånaderna. Senaste veckan var det Beach-SM i Tylösand där flera spelare i klubben, både tjejer och killar, deltog. En del kanske spelar lite till i sanden, men nu börjar inomhussäsongen med en rivstart. 

 

4-5 september spelas U-SM i Jönköping tätt följt av J-SM 18-19 september i Södertälje. Seriespelet i division 2 startar 9 oktober.

 

Några spelare lämnar oss för studier på annan ort, men samtidigt kommer flera nya spelare till oss. Det blir en spännande säsong vi har framför oss som vi hoppas kan spelas under normala omständigheter. Detta är väl något vi har lärt oss att inte ta för självklart det senaste 1,5 året, men nu känns det ändå mer hoppfullt när vaccinationerna är i full gång. Vi försöker vara så försiktiga vi kan och följer naturligtvis de riktlinjer som presenteras. Nog om detta! Nu ser vi framåt mot nya utmaningar för varje spelare och laget i sin helhet.

 

/Tränargänget

 

PS. Klubbsidan är uppdaterad med aktuell info och en ny kalender.

ÄNTLIGEN!!
2021-02-04 18:04
ÄNTLIGEN börjar det lätta lite grann! Idag har Folkmyndigheten beslutat att även låta gymnasieelever (02:or och yngre) få börja idrotta. Vi hoppas att ni är sugna på volleyboll, för tänker börja med volleybollträningarna nu på söndag 18:30-20:30. 

Det är drygt 3 månader sedan vi tränade senast och nästan FYRA månader sedan senaste matchen!! Vi hoppas att ni har fått vara friska och att ni har spenderat den här tiden på bästa sätt och förhoppningsvis tränat en hel del på egen hand.

Det är viktigt att ALLA håller de vanliga restriktionerna: vara frisk / hålla avstånd / tvätta händer / inget "klapp-i-händer" / byta om hemma etc!

Vidare gäller de regler KFUM bestämmer med entré och utgång till Ungdomens Hus. Enkelt förklarat: Ingång via huvudentrén / Vänta till träningen före är klar innan man går in i hallen / Efter träning lämnar man via omklädningsrum och går ut på baksidan av KFUM.
Detta för att minska många människor på liten yta! Vi återkommer med mer info om detta. 
Föräldrar väntar utanför.

Tyvärr måste vi be er som är äldre än 02:or att vänta och hålla ut ett tag till! Det är INTE rättvist, men sådana är reglerna. Förhoppningsvis får ni klartecken snart! Håll ut!!

Vi skulle inte börja om vi kände oss osäkra på att börja träna. Men viktigt att säga är att vi inte är mer experter än någon annan. Du måste själv bestämma hur du vill göra! Vi respekterar ditt beslut! Men känn dig VÄLKOMMEN att komma på volleybollträning och göra det vi älskar!

Hör av er om ni undrar om något!

/Tränargänget


Länk till dagens beslut från Folkhälsomyndigheten:
Fredagkväll i Värnamo!
2020-10-17 20:23
Damer B spenderade fredagskvällen i Värnamo efter att ha fått en förfrågan mitt i veckan om att spela träningsmatch mot Värnamo B. Tjejerna högg på erbjudandet direkt och satte sig i bilarna efter jobb och skola sen eftermiddag. Värnamo hade riggat hallen efter bästa elitseriestandard med DJ och allt! Vi fick en bra möjlighet att testa många nya kombinationer och positioner under kvällen. Det blev en kul match över 4 set där KFUM tog hem alla 4. Tjejerna var glada efter att ha testat lite nya saker under kvällen och klargjorde, under stoppet på en känd hamburgerkedja, att en sen fredagsmatch INTE skulle innebära inställd träning på söndagen!! Kul att tjejerna inser att det finns nya tips och tricks att träna på inför kommande uppdrag! Vi kör vidare på söndag!

Bra jobbat tjejer!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Klubbsida Volleyboll, 07/05 06:06 
Klubbsida Volleyboll, 13/04 07:58 
Klubbsida Volleyboll, 28/04 10:16 
Klubbsida Volleyboll, 21/09 20:08 
Klubbsida Volleyboll, 21/05 09:31 
Klubbsida Volleyboll, 01/05 21:57 
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer