SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Fair Play Cup är en av Sveriges största och mest populäraste cuper. Den första cupen spelades 1998 i Vrigstad och Sävsjö för flickor och pojkar 13 och 15 år. Sedan dess har turneringen vuxit och nu finns klasser i åldrarna 11-16 år med över 4 500 deltagande ledare och spelare.

- Hög kvalitet och nöjda deltagare har gjort att turneringen växt till en av landets största, säger Stefan Franzén, vice ordförande Smålands Innebandyförbund.

Sedan 2014 har Fair Play Cup haft Jönköping som spelort och nu är det klart att cupen kommer att fortsätta spelas i Jönköping 2017-2019 efter en överenskommelse mellan Smålands Innebandyförbund, Destination Jönköping AB, Jönköpings Kommun och Jönköpings IK.

- Det fanns konkurrens från andra städer som vill arrangera Fair Play Cup men valet föll till slut på Jönköping, säger Stefan Franzén, vice ordförande i Smålands Innebandyförbund.

Jönköping är en bra eventstad och det finns goda förutsättningar för cupen att växa ytterligare, bland annat med internationella lag.

- Fair Play Cup utvecklar evenemangsstaden Jönköping och ungdomsturneringar är ett prioriterat område. Den gemensamma målsättningen är att öka antalet deltagande lag, säger Carl-Gustaf Tollén, Destination Jönköping.

Jönköpings Innebandyklubb, JIK, är lokal huvudarrangör men tar hjälp av andra lokala föreningar i Jönköping. 

- Vi har arrangerat Fair Play Cup sedan 2002 och det har gett oss en bra erfarenhet av arrangemanget och vi har även inlett samarbete med andra föreningar i stan så vi känner oss väl förberedda att ta emot alla ungdomar och besökare, säger Lars Birging, fd ordförande i Jönköpings IK.

Att delta i Fair Play Cup är ett alldeles speciellt äventyr som deltagarna aldrig glömmer. På Fair Play Cup blir deltagarna en av många spelare som spelar, bor och umgås med andra. 

Cupen lockar även nästa 4 000 besökande föräldrar och släktingar till Jönköping och de ser besöket som ett trevligt tillfälle att träffas och ta del av Jönköpings utbud.

- Det är mycket positivt för arrangerande förening men också för näringslivet som gynnas av att ett stort antal besökare kommer till Jönköping, säger Carl-Gustaf Tollén, Destination Jönköping.

2017 spelas Fair Play Cup den 24-26 mars och den 7-9 april och i klasserna flickor och pojkar 11-16 år.
Anmälan öppnar under november 2016.

Klasser 24-26 mars  
Flickor/pojkar 12 år, född 2004  
Flickor/pojkar 14 år, född 2002  
Flickor 15/16 år, född 2000/2001  
Pojkar 16 år, född 2000

Klasser 7-9 april
Flickor/pojkar 11 år, född 2005
Flickor/pojkar 13 år, född 2003
Pojkar 15 år, född 2001
 
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer