Tung förlust mot Moheda IBK
2017-10-23 10:56

KFUM´s A-lag åkte på söndagseftermiddagen ner till sin tredje bortamatch i rad. Nu väntade Moheda IBK i Alvesta Sporthall.

Vi visste att det skulle bli en tuff match mot ett bra lag som slagit ihop sig med Alvesta IK till den här säsongen. Det började med ett högt tempo som vanligt med mycket kamp. Efter 3.50 fick Moheda in första målet. Vi fortsatte rada upp mängder med målchanser. När uret stod på 9.47 blev vi tilldömda en straff som tyvärr missades. Matchbilden fortsatte som innan med mycket kamp och missade avslut från vår sida.

Moheda forcerade in ytterligare ett mål till 2-0, tid 12.52. Och två minuter senare  tid 15.00, åkte vi själva på en utvisning som Moheda förvaltade redan efter 25 sekunder. Ställning 3-0 tid 15.25. Med mängder med missade chanser från oss och resultatlösa Power play, gick vi till paus med 3-0 i baken. Inte rättvist på något sätt.

I den andra periodens start gick vi ner till två femmor och fick ytterligare press på dem, men bollen ville inte in. I den sextonde minuten fick vi dagens andra straff och nu blev det mål genom Johan Andersson, tid 15.42. I detta skede gick vi upp till tre femmor igen och tiden 17.17 så kom målet genom tredje femman och Martin Hedlund, assist Robert S.E. Paus, ställningen 3-2.

I den tredje periodens första 15 minuter blev det mängder av utvisningar för hemmalaget , närmare bestämt 5 stycken 2 minuters utvisningar. När vi låg på för en kvittering i Power play, så stack Moheda upp istället och gjorde snöpligt 4-2. Ytterligare ett Power play kom 17.55. Vi plockade direkt Alibin(Målis) och två sekunder senare dundrade Robban in 4-3 med ett direktskott, assist Johan Andersson. Nu var det match igen, 19.10 fick vi läge att plocka Albin från målet och spela med sex man ute. Vi hade två vassa avslut i slutskedet men bollen ville inte in....

Summering. Moheda var mer effektiva än oss och gick därför vinnande ur denna strid. Vårt lag hade sammanlagt 18(!!!!) Power play minuter, men gjorde endast ett mål på dessa. Laget spelade bra och mot ett bra lag, så ingen panik. Vi kommer igen, var så säkra. Men bittert var det.....

2022-05-18 15:10
Seriepremiär 20-212020-10-01 20:31
Dubbla förluster2020-02-17 17:46
Förlust och vinst2020-01-19 17:46
Välkommen Martin Rietz2019-12-28 14:10
Vinst mot FBC Karlskrona2019-12-08 12:11
Förlust mot Slätafly2019-11-05 18:46
Vinst mot Nässjö2019-10-18 18:55