Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KFUM Jönköping
Volleyboll

Ida och Ellen uttagna till landslaget i helgen!
2019-09-10 17:21
Ida och Ellen representerar blågult i helgen!
Två KFUM-spelare i volleybollandslaget!


Jönköpings volleybollframtid blir allt ljusare.
Nu är både Ida Almkvist och Ellen Junelind från KFUM Jönköping uttagna i U17-landslaget som nu i helgen spelar EM-kval i Danmark.
– Verkligen kul att de får chansen, säger tränaren Henrik Nordström.


En har alltså blivit två.
I våras var Ida Almkvist, som i landslaget spelar center, den enda representanten från trakten, men nu är även Ellen Junelind med i rollen som libero.

– Det är en kanonmöjlighet att de får chansen att spela och utvecklas i landslaget parallellt med spelet i klubblaget, säger Nordström.

Under den gångna helgen var det träningsläger och uttagningar för det U17-landslag som ska representera Sverige i kvalet till volleyboll-EM i Danmark nu till helgen. 16 spelare från hela landet var kallade och 12 blev uttagna varav båda kandidaterna från Jönköping.

Så nu får de packa om väskan och åka till Køge, som ligger fem mil söder om Köpenhamn, för spel fredag till söndag. Där väntar först gruppspel för Sverige mot Danmark och Island. I andra gruppen spelar Finland, Norge och Irland. Vinnaren i sexlagskvalet går direkt till EM-slutspel sommaren 2020, medan tvåan och trean går vidare till kvalomgång 2 under våren.

Landslaget blir en extra krydda till Almkvists och Junelinds allt mer avancerade volleybolltillvaro. I klubblaget tar de den här säsongen steget upp och spelar seniorvolleyboll i division 2 med KFUM Jönköping.Här kan man följa EM-kvalet i Danmark:


/KFUM Jönköping
 
Huvudsponsor
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer