Välkommen att spela Volleybompa på KFUM
Volleybompa är ett första steg i volleyboll/gymnastik. Här får barnen genom lek, lära sig att kontrollera bollar, springa, kasta samt kroppskontroll genom att röra sig över/på/genom och under hinder. Alla träningar leds av en eller flera tränare samtidigt som föräldrarna är aktiva med sina barn hela tiden.

Det är en fantastisk verksamhet som barnen njuter av.

Här finns en film och lite mer om hur Habo Volley bedriver sin verksamhet

Är ni intresserade av att vara med - Vi träffas varje söndag kl 15–16!
Har du frågor - ställ dem i facebookgruppen "KFUM Jönköping Volley".

Välkomna!
//Linda, Sara, Lollo och Martin
2017-09-14 08:00

Volleybompa är öppet för alla nyfikna tre- till sexåringar
2016-10-15 15:52
Nyligen startade Gislaved VK "Volleybompa", ett projekt som sprids i Sverige och som erbjuder barn att under lekfulla former prova sporten.

Gislavedstjejen Josefine Kostin ligger bakom införandet i GVK och har huvudansvaret för träningsformen vars namn påminner om ett klassiskt tv-program för barn.

– Jag spelade i GVK fram till att jag fyllde 19. Efter det valde jag att plugga och resa, men volleybollspelandet fortsatte på andra platser i Sverige. I Lund hjälpte jag bland annat till med just det här projektet, säger 29-åringen.

I och med flytten tillbaka till hemstaden kom Josefine på tanken att göra samma sak där.

– Varje söndag tränar vi och volleybompa är öppet för barn mellan tre och sex år, säger Josefine Kostin.

– Det blir grundläggande gymnastik och förstås mycket lek, däremot med inslag som påminner om just volleyboll. Det kan vara att man ska slå på en ballong som liknar smashrörelsen, säger Josefine.

Klubbens ordförande Patrik Paananen är också lyrisk kring projektet.

– Volleybompa är något Habo var först med i Sverige och visst har vi haft ögonen på klubbens arbete. Däremot har vi i GVK saknat ledare för att dra igång det själva, ja fram till nu när Josefine kom hem och hörde av sig. I det långa loppet hoppas vi förstås att det här ska ge klubben fler spelare i framtiden, säger Paananen.

Även nuvarande lirare kommer att gästa träningarna.

– Ja, eftersom jag också är ledare för ett ungdomslag i föreningen, kommer jag att plocka med mig tjejer därifrån så de får vara med och instruera, vilket ger dem en viss ledarerfarenhet, säger Josefine Kostin.

GVK:s A-lagscoach Daniel Magnusson är också han positiv.

– Projektet visar att sporten är öppen för alla och att glädje står i fokus. Faktum är att förbundet genom tiderna jobbat hårt för allas inkluderande. Det krävs ingenting mer än ett par skor för att vara med och spela. I det stora hela kom faktiskt positionen som libero in i volleyboll eftersom de korta spelarna slutade, säger han.

2016-09-01 13:19
Den 13/9 17:00-20:00 kommer vi ha en klubbkväll på Intersport. Ni kommer då kunna köpa varor som lämpar sig till din idrott till rabatterat pris. Mer info kommer på måndag men vi vill skicka en lite blänkare redan nu.
Sommarlov
2016-05-09 14:15
Nu tar vi sommarlov men liksom tomten så återkommer vi fast inte till jul utan i september vecka 36. Vill du vara med och skapa glädje och nyfikenhet bland barn så är du varmt välkommen att anmäla ditt intresse som ledare till Johan Ljung

under det första året har vi haft en stor genomströmning av barn och vi tror på denna verksamhet men vill att fler ska stanna kvar. Därför kommer det finnas ett tydligt stöd från kansliet under nästkommande säsong samt att vi ändrar träningstiderna för att göra det mer tillgängligt för fler. Vi återkommer med mer information.

Med önskan om en bra sommar
Klubbsida Volleyboll, 25/07 16:41
Hem, 18/10 08:57