Välkommen till KFUM Jönköping
Vi är en förening som tror på de unga och vill ge dem förutsättningar för att lyckas med deras mål i livet. 
Vi är en förening för hela livet och har verksamheter för alla åldrar. 
Vi vill att du ska trivas hos oss och känna dig sedd, bekräftad och uppmuntrad.

Vill du bli medlem klicka på "Anmälningsformulär" i rullningslisten till vänster.

Varmt välkommen till oss!
"Ditt KFUM" hade årsmöte!
2018-03-23 14:53
Stolthet och Integration i fokus på KFUMs årsmöte!
KFUM Jönköping höll under onsdagskvällen ett välbesökt årsmöte på Ungdomens Hus med god representation i alla åldrar från föreningens olika verksamheter.  

Det är med glädje och stolthet årsmötet går igenom årsberättelsen.
Det är en levande och växande verksamhet som verkligen brinner för att skapa en meningsfull fritid för unga i vår stad. 

Stipendiet Årets insats i sann KFUM anda fick Ola Friberg ta emot av föreningens Ordförande Bengt Svensson.
Ola uppmärksammas för att ha drivit fram och utvecklat fantastiska förutsättningar för många nyanlända i vår stad genom KFUM Jönköpings verksamhet.

Ny Ordförande
Den nya ordföranden Lars Birging valdes med stort stöd. Lars tillsammans med den nya styrelsen får förmånen att förvalta och anta utmaningen att hantera en alltmer växande förening med stora visioner och mål för framtiden. 

Årsmötet var varmt och engagerat för framtiden med höga ambitioner om att fortsätta göra ännu mer skillnad både lokalt och internationellt!  


Signerat 
Henrik Lindberg
Verksamhetschef 
KFUM Jönköping

Inför Årsmötet: del 3 INTUS
2018-03-16 14:07

Hej!


Nästa onsdag är det årsmöte. För att höja temperaturen tänkte vi, fram tills dess, skicka ut några enkla rapporter kring vårt arbete det senaste året. 
Ämnena för de områdena är de fyra områden vi talade om vid förra årsmötet;

 

 • KFUM Region
 • Skaftögården
 • INTUS (Internationellt arbete) 
 • Mitt KFUM

Här kommer del 3: INTUS (Internationellt arbete och utskott)


KFUM Jönköping har en lång historia av internationellt engagemang. Det är något vi vill fortsätta med, och det blev också ett uppdrag vi tog i samband med en motion på förra årsmötet, och att etablera ett ”nytt” INTUS.

Till att börja med, ett litet klarläggande. Relationen vår förening har med YMCA Chang Mai/Chang Rai är fortsatt stark, inte minst genom Evert Larssons återkommande resor och som vi får ta del av vid träffar och via resebrev (om ni inte redan gör det kan vi rekommendera att ni prenumererar på hans resebrev, där ni får en bra, och underhållande, bild av vad som händer i Chang Mai/Chang Rai och i olika djungler i Sydostasien).
Däremot har föreningen som sådan inte längre något organiserat samarbete med YMCA Chang Mai/Chang Rai.

I styrelsen har vi känt att en omstart av INTUS behöver ett ”eget” projekt, vi har utifrån det sökt på olika sätt efter en ny samarbetspartner. På vår önskelista fanns en ny kontinent och gärna fokus på kvinnor(YWCA) och ett bredare utbyte av föreningarnas medlemmar.

Vi har kontakt med YMCA-YWCA i Dar-Es-Salaam i Tanzania. De har ett intressant program med fin potential för ett spännande utbyte och samarbete i ledarträning och verksamhet.
På hemmaplan arbetar vi med att få till en grupp som vill och kan ta sig an uppgiften. Vi vet att ett åtagande av det här slaget kommer ta lite för att etablera och det är viktigt att vi alla har förutsättningarna klara för oss. Vi känner dock att det finns ett intresse av frågan och ser fram emot nästa steg.

På ett sent stadie har vi även fått en ny kontakt med Jonatan som i flera år har arbetat med internationellt utvecklingsarbete på amerikanska YMCA. Vi tror att vi där kan få kunskap och idéer som blir en stor hjälp i vårt arbete. Mer info om detta på årsmötet och framöver!

 

Inför Årsmötet: Del 2 Skaftögården
2018-03-14 09:47

Hej,


Nästa onsdag är det årsmöte. För att höja temperaturen tänkte vi, fram tills dess, skicka ut några enkla rapporter kring vårt arbete det senaste året. 
Ämnena för de områdena är de fyra områden vi talade om vid förra årsmötet;

 

 • KFUM Region
 • Skaftögården
 • INTUS (Internationellt arbete) 
 • Mitt KFUM

Här kommer del 2: Skaftögården

Ämnet Skaftögården har vi valt att kalla KFUM Next

 

På förra årsmötet talade vi om att vi skulle arbeta med en plan för Skaftö, och vi inledde vi  ett arbete med bl a en samling i samband med Basarsamkvämet men frågan är egentligen större än Skaftögården. 


Under året har ett angenämt problem blivit alltmer aktuellt; huset är fullt. När vi startade verksamheten på Ungdomens Hus hyrde vi ut mycket av lokalerna men allteftersom åren gått, har vi fyllt på med egen verksamhet och vi är nu i ett läge där vi t o m har börjat ”ta tillbaka” lokaler som fastighetsbolaget tidigare har hyrt ut. Och verksamheten fortsätter växa.... Styrelsen arbetar därför med ett större arbete där vi ser på KFUM Jönköping i framtiden. Vad vill vi göra? Vad ska vi göra? Hur ska vi göra det? Och Var ska vi vara? Hur ser vi ut om 5-10 år? Den typen av frågor.

 

Skaftöfrågan måste vara en del av en sådan större bild. UH, Vidablick och Skaftö. Det är ju våra ställen. Och vi behöver den större bilden, innan vi tar några andra beslut.

 

Under våren kommer vi föra diskussioner i grupper, på Vidablick, på Ungdomens Hus. Och på Skaftö. Efter sommaren sätter vi ihop en grupp med olika kompetenser som arbetar vidare med KFUM Jönköping, nästa steg.

 

Inför KFUM årsmöte 21 mars
2018-03-12 13:20

Hej,


Nästa onsdag är det årsmöte. För att höja temperaturen tänkte vi, fram tills dess, skicka ut några enkla rapporter kring vårt arbete det senaste året.
Ämnena för de områdena är de fyra områden vi talade om vid förra årsmötet;

 

 • KFUM Region
 • Skaftögården
 • INTUS (Internationellt arbete) 
 • Mitt KFUM

Här kommer den första

 

Region Småland

Vi tror att regionen har en viktig roll att fylla när det gäller det nationella KFUM-byggandet, och att det finns goda exempel, främst Stockholm-Gotland, som är framgångsrika när det gäller utbildningar, kurser och nätverksbyggande mellan föreningar. Det här är områden vi känner vi borde bli bättre på, och vi ser en fungerande region som ett bra steg på vägen. Vi tror även att vi som lokal förening kan få vara med i att stärka och inspirera det nationella arbetet och utvecklingen för KFUM Sverige. 

Region Småland har under lång tid inte fungerat och vi, KFUM Jönköping, har tagit på oss att göra en omstart. Regionen hade meddelat att man skulle upphöra årsskiftet 2016/2017, men av oklar anledning beslutade man att fortsätta ett år till. (Enligt stadgarna kan kan inte Riksförbundet starta eller stänga regionerna utan det är föreningarna i respektive region som ”äger” regionen). Med den historik som funnits har vi inte sett det som möjligt att ”styra om” den befintliga regionstyrelsen, utan har, med förbundsstyrelsens goda minne, inväntat en nedläggning innan vi gör en nystart.

Tanken var alltså att starta regionen årsskiftet 2017/2018. Det har dock visat sig att det finns flera regioner som inte fungerar optimalt (för att uttrycka det så) och i samband med ROM i Norrköping 2017 bifölls en motion att titta närmare på regionerna; hur de ska se ut, hur de ska arbeta och sådant.Vi sitter med i det arbetet som representanter för den icke-existerande regionen Småland.

Resultat: Vi har inte startat upp regionen, men vi är med i Riksförbundets ”utskottsarbete” kring frågan, och kommer, när riktlinjerna är klara, återuppta det praktiska arbetet att återskapa ”vår” region.


 

KFUM Jönköping Årsmöte
2018-03-01 13:54
Vi vill bara påminna dig om att onsdag den 21 Mars klockan 18.00 håller KFUM Jönköping sitt årsmöte på Ungdomens Hus.

Håll utkik! 
Kallelse med dagordning kommer till din låda eller mail nästa onsdag den 7 mars! Planera in årsmötet i din kalender så får vi ett givande möte med bra närvaro från hela föreningen.Instruktörskurs
2018-02-28 16:13
Hej
Vill du utbilda dig till instruktör och jobba med teambuilding på vår gård Vidablick?
Nu har du möjligheten att under två helger gå en rolig och utmanande kurs.

Läs mer på bifogad information.
12 platser har vi tillgängligt.

Maila daniel@kfum.org för anmälan eller mer information.


Vackert vinterföre
2018-02-28 16:09
Här kommer lite härliga vinterbilder från SSKG (Så länge skutan kan gå). 
Trots bitande kyla så värmer det med go gemenskap.

Du är välkommen att hänga på på våra promenader:

Kontaktperson: 
Bo Rybrant   0705-54 42 82
Tider Onsdagar  08:30-12:00
Samling
 Bäckadalsgymnasiets parkering
Beställ nu dina KFUM produkter via Intersport!
2018-02-06 09:06
https://team.intersport.se/team/kfum-jonkoping/

Klicka på bifogad länk ovan för att se vårt nya utbud med KFUM kläder, väskor mm!
Alla Produkter är snyggt designade med KFUM loggan!

Du kan antingen göra din beställning direkt via länken ovan eller om du vill besöka Intersport A6 för att kunna känna, klämma och prova på produkterna! 


Uppskattad föreläsning på KFUM med Magnus Carlson från HV71!
2018-02-06 08:58Magnus Carlson HV71 hade  ett lyckat föredrag på KFUM onsdagen 31 januari. Han är numera mental coach för HV71.

Ett fyrtiotal volontärer och nyanlända samlades för att höra ett

intressant och spännande föredrag om mental träning både teoretiskt och praktiskt.
Han talade entusiastiskt och lärande om självförtroende- självbild och självkänsla.

Många glada skratt utbröt och vi och våra nyanlända trivdes väl.

Det gäller att skapa bilder inom sig själv för att uppnå önskat

resultat.
En mycket tänkvärd kväll om lärande och god pedagogik.

som avslutades med förfriskningar.

Snart blir det läger
2018-01-29 14:49
På torsdag kl.12 öppnar vi bokningen för årets läger. I år bjuds det på fler läger och fler lägerdagar!

Kolla in länken till till hemsidan för mer info: http://www.vidablick.se/index.php/Vidislager.html

Nyheter från vår verksamhet
Lagsida P09, 17/03 11:45 
Lagsida P07, 10/03 21:38 
Lagsida P06, 10/03 21:15 
Klubbsida Bordtennis, 10/03 20:03 
 
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer