Välkommen till KFUM Jönköping
Vi är en förening som tror på de unga och vill ge dem förutsättningar för att lyckas med deras mål i livet. 
Vi är en förening för hela livet och har verksamheter för alla åldrar. 
Vi vill att du ska trivas hos oss och känna dig sedd, bekräftad och uppmuntrad.

Vill du bli medlem klicka på "Anmälningsformulär" i rullningslisten till vänster.

Varmt välkommen till oss!
FIRA VALBORG MED KFUM I JÖNKÖPING STADSPARK
2018-04-20 08:53
Kom till Stadsparken, Jönköping och fira Valborgsmässoafton måndag den 30/4 tillsammans med KFUM och många andra.
KFUM har under många år stått som värdar för vårfirandet i Stadsparken på Valborgsmässoafton, denna våren är inget undantag!

Programmet börjar 19.30 med musik av KFUM Orkestern och Ungdomskören Nova med solister.
Det blir ett traditionsenligt vårtal av Daniel Rundqvist, chef SVT Jönköping. Henrik Lindberg, föreningschef KFUM Jönköping  medverkar. 
Fyrverkerier utlovas som vanligt när mörkret faller!
 
Varmt Välkomna! 
 
Ungdoms-SM i Volleyboll 2018
2018-04-19 14:06
Var med och gör en insats i USM!
Habo Wolley och KFUM Jönköping arrangerar Ungdoms-SM i volleyboll tillsammans med Svensk volleyboll i Idrottshuset i Jönköping 12-13 maj 2018.

Alla tävlingsklasser spelar i Idrottshuset i Jönköping under ett tak i fyra hallar.

2017 deltog 32 lag i SM-klasserna och 15 lag i Öppen klass flickor. 2018 ska vi få till en öppen klass även för pojkar – en möjlighet att få med fler spelare på turneringen!

Matservering och boende sker i första hand på Junedalsskolan som ligger precis bredvid Idrottshuset.

Funktionärsanmälan

För att göra Ungdoms-SM till ett riktigt bra evenemang för alla så behöver vi många frivilliga funktionärer. Vill du vara med och hjälpa till så anmäl ditt intresse via den här länken!

Läs mer om U-SM
Vill du vara med och göra skillnad?
2018-04-03 13:47

KFUM – Jönköping har på ”Ungdomens Hus” verksamhet riktad till asylsökande som bor på Centria eller i centrala Jönköping. Verksamheten är baserad på ”Språk-Café”, Temakvällar och Idrott. Verksamheten har pågått i fyra år och samlar ett 80-tal personer i åldern 18 – 30 år deltar regelbundet i verksamheterna. Ett 50-tal volontärer är knutna till projektet.

 

KFUM-Jönköpings har en strävan att successivt integrera de asylsökande och nysvenskar i föreningslivet och i vårt samhälle. 
Ett led i detta är att skapa och utveckla ”mötesplatser” mellan asylsökande, nysvenskar och svenskar. KFUM-Jönköping söker nu enskilda personer eller organisationer som vill vara med och utveckla våra idrottsliga mötesplatser och därmed förbättra Integrationen.

 

Vi söker

Ett 10-tal personer i 20-30 års åldern med intresse att delta i KFUM:s träningsgrupper i volleyboll och fotboll. I dag domineras grupperna av grabbar i åldern 18 – 30 år.

Grupperna leds av ett ledarteam. Verksamheten genomförs på KFUM – Ungdomens Hus.

Du erbjuds att delta kostnadsfritt och Du blir garanterad fina upplevelser med internationella perspektiv.

 

Information

Ytterligare information om projektet och verksamheterna hänvisas till; Göran Penndal Telefon 036–603 57, Johan Berggren Telefon 0701-70 85 92

 

Datum och klockslag när uppdraget ska utföras.

Träningstider 
Volleyboll: Tisdagar klockan 19.30 – 22.00, Söndagar klockan 15.00 – 17.00

Fotboll: Lördagar klockan 18.30 – 20.30


Kontakt

Göran Penndal Telefon 036–603 57 
Johan Berggren Telefon 0701-70 85 92

Henrik Lindberg Telefon 0760 29 20 90

Erbjudande Intersport!
2018-03-28 15:10
Passa på att fynda hos Intersport när dom erbjuder bra rabatt till KFUM!
 
INFO FRÅN KFUM STYRELSENS FÖRSTA MÖTE!
2018-03-27 11:44

INFO FRÅN STYRELSERUMMET
Måndag den 26/3 hade KFUM Jönköpings nya styrelse sitt första ordinarie möte. 


Styrelsen gick igenom arbetsordning samt planering inför verksamhetsåret 2018/19.
Ett arbete kring nuläge och framtid påbörjades, där även fler ledare inom föreningen kommer bjudas in under våren till en fördjupad diskussion. 

"Ditt KFUM" hade årsmöte!
2018-03-23 14:53
Stolthet och Integration i fokus på KFUMs årsmöte!
KFUM Jönköping höll under onsdagskvällen ett välbesökt årsmöte på Ungdomens Hus med god representation i alla åldrar från föreningens olika verksamheter.  

Det är med glädje och stolthet årsmötet går igenom årsberättelsen.
Det är en levande och växande verksamhet som verkligen brinner för att skapa en meningsfull fritid för unga i vår stad. 

Stipendiet Årets insats i sann KFUM anda fick Ola Friberg ta emot av föreningens Ordförande Bengt Svensson.
Ola uppmärksammas för att ha drivit fram och utvecklat fantastiska förutsättningar för många nyanlända i vår stad genom KFUM Jönköpings verksamhet.

Ny Ordförande
Den nya ordföranden Lars Birging valdes med stort stöd. Lars tillsammans med den nya styrelsen får förmånen att förvalta och anta utmaningen att hantera en alltmer växande förening med stora visioner och mål för framtiden. 

Årsmötet var varmt och engagerat för framtiden med höga ambitioner om att fortsätta göra ännu mer skillnad både lokalt och internationellt!  


Signerat 
Henrik Lindberg
Verksamhetschef 
KFUM Jönköping

Inför Årsmötet: del 3 INTUS
2018-03-16 14:07

Hej!


Nästa onsdag är det årsmöte. För att höja temperaturen tänkte vi, fram tills dess, skicka ut några enkla rapporter kring vårt arbete det senaste året. 
Ämnena för de områdena är de fyra områden vi talade om vid förra årsmötet;

 

 • KFUM Region
 • Skaftögården
 • INTUS (Internationellt arbete) 
 • Mitt KFUM

Här kommer del 3: INTUS (Internationellt arbete och utskott)


KFUM Jönköping har en lång historia av internationellt engagemang. Det är något vi vill fortsätta med, och det blev också ett uppdrag vi tog i samband med en motion på förra årsmötet, och att etablera ett ”nytt” INTUS.

Till att börja med, ett litet klarläggande. Relationen vår förening har med YMCA Chang Mai/Chang Rai är fortsatt stark, inte minst genom Evert Larssons återkommande resor och som vi får ta del av vid träffar och via resebrev (om ni inte redan gör det kan vi rekommendera att ni prenumererar på hans resebrev, där ni får en bra, och underhållande, bild av vad som händer i Chang Mai/Chang Rai och i olika djungler i Sydostasien).
Däremot har föreningen som sådan inte längre något organiserat samarbete med YMCA Chang Mai/Chang Rai.

I styrelsen har vi känt att en omstart av INTUS behöver ett ”eget” projekt, vi har utifrån det sökt på olika sätt efter en ny samarbetspartner. På vår önskelista fanns en ny kontinent och gärna fokus på kvinnor(YWCA) och ett bredare utbyte av föreningarnas medlemmar.

Vi har kontakt med YMCA-YWCA i Dar-Es-Salaam i Tanzania. De har ett intressant program med fin potential för ett spännande utbyte och samarbete i ledarträning och verksamhet.
På hemmaplan arbetar vi med att få till en grupp som vill och kan ta sig an uppgiften. Vi vet att ett åtagande av det här slaget kommer ta lite för att etablera och det är viktigt att vi alla har förutsättningarna klara för oss. Vi känner dock att det finns ett intresse av frågan och ser fram emot nästa steg.

På ett sent stadie har vi även fått en ny kontakt med Jonatan som i flera år har arbetat med internationellt utvecklingsarbete på amerikanska YMCA. Vi tror att vi där kan få kunskap och idéer som blir en stor hjälp i vårt arbete. Mer info om detta på årsmötet och framöver!

 

Inför Årsmötet: Del 2 Skaftögården
2018-03-14 09:47

Hej,


Nästa onsdag är det årsmöte. För att höja temperaturen tänkte vi, fram tills dess, skicka ut några enkla rapporter kring vårt arbete det senaste året. 
Ämnena för de områdena är de fyra områden vi talade om vid förra årsmötet;

 

 • KFUM Region
 • Skaftögården
 • INTUS (Internationellt arbete) 
 • Mitt KFUM

Här kommer del 2: Skaftögården

Ämnet Skaftögården har vi valt att kalla KFUM Next

 

På förra årsmötet talade vi om att vi skulle arbeta med en plan för Skaftö, och vi inledde vi  ett arbete med bl a en samling i samband med Basarsamkvämet men frågan är egentligen större än Skaftögården. 


Under året har ett angenämt problem blivit alltmer aktuellt; huset är fullt. När vi startade verksamheten på Ungdomens Hus hyrde vi ut mycket av lokalerna men allteftersom åren gått, har vi fyllt på med egen verksamhet och vi är nu i ett läge där vi t o m har börjat ”ta tillbaka” lokaler som fastighetsbolaget tidigare har hyrt ut. Och verksamheten fortsätter växa.... Styrelsen arbetar därför med ett större arbete där vi ser på KFUM Jönköping i framtiden. Vad vill vi göra? Vad ska vi göra? Hur ska vi göra det? Och Var ska vi vara? Hur ser vi ut om 5-10 år? Den typen av frågor.

 

Skaftöfrågan måste vara en del av en sådan större bild. UH, Vidablick och Skaftö. Det är ju våra ställen. Och vi behöver den större bilden, innan vi tar några andra beslut.

 

Under våren kommer vi föra diskussioner i grupper, på Vidablick, på Ungdomens Hus. Och på Skaftö. Efter sommaren sätter vi ihop en grupp med olika kompetenser som arbetar vidare med KFUM Jönköping, nästa steg.

 

Inför KFUM årsmöte 21 mars
2018-03-12 13:20

Hej,


Nästa onsdag är det årsmöte. För att höja temperaturen tänkte vi, fram tills dess, skicka ut några enkla rapporter kring vårt arbete det senaste året.
Ämnena för de områdena är de fyra områden vi talade om vid förra årsmötet;

 

 • KFUM Region
 • Skaftögården
 • INTUS (Internationellt arbete) 
 • Mitt KFUM

Här kommer den första

 

Region Småland

Vi tror att regionen har en viktig roll att fylla när det gäller det nationella KFUM-byggandet, och att det finns goda exempel, främst Stockholm-Gotland, som är framgångsrika när det gäller utbildningar, kurser och nätverksbyggande mellan föreningar. Det här är områden vi känner vi borde bli bättre på, och vi ser en fungerande region som ett bra steg på vägen. Vi tror även att vi som lokal förening kan få vara med i att stärka och inspirera det nationella arbetet och utvecklingen för KFUM Sverige. 

Region Småland har under lång tid inte fungerat och vi, KFUM Jönköping, har tagit på oss att göra en omstart. Regionen hade meddelat att man skulle upphöra årsskiftet 2016/2017, men av oklar anledning beslutade man att fortsätta ett år till. (Enligt stadgarna kan kan inte Riksförbundet starta eller stänga regionerna utan det är föreningarna i respektive region som ”äger” regionen). Med den historik som funnits har vi inte sett det som möjligt att ”styra om” den befintliga regionstyrelsen, utan har, med förbundsstyrelsens goda minne, inväntat en nedläggning innan vi gör en nystart.

Tanken var alltså att starta regionen årsskiftet 2017/2018. Det har dock visat sig att det finns flera regioner som inte fungerar optimalt (för att uttrycka det så) och i samband med ROM i Norrköping 2017 bifölls en motion att titta närmare på regionerna; hur de ska se ut, hur de ska arbeta och sådant.Vi sitter med i det arbetet som representanter för den icke-existerande regionen Småland.

Resultat: Vi har inte startat upp regionen, men vi är med i Riksförbundets ”utskottsarbete” kring frågan, och kommer, när riktlinjerna är klara, återuppta det praktiska arbetet att återskapa ”vår” region.


 

Nyheter från vår verksamhet
Klubbsida Bordtennis, 18/04 09:43 
KFUM Studio In Motion, 17/04 13:04 
Klubbsida Bordtennis, 15/04 17:11 
Klubbsida Bordtennis, 07/04 16:22 
KFUM Studio In Motion, 06/04 15:08 
Klubbsida Bordtennis, 05/04 21:09 
 
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer