SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Studiebesök i Berras Skog

Fler bilder (+9) >>
Några av bilderna från Rydafors

Kort förklarat: Bland seniorerna finns ett antal skogsägare och det har blivit (nästan) som en tradition att dessa besöker varandras marker efter att vi har haft vår avslutning hos Ola Friberg i Bottnaryd. I år bjöd Bernt Nilsson in oss till att besöka hans skog i Rydafors.


Jag frågade om en plastblomma i fönstret hemma på Torpa kvalificerade mig som skogsägare men det gick inte riktigt hem. Jag fick i alla fall följa med på den här turen. Tack för det!


Det blev en heldag, från 09:00 till 18:00 med stora naturupplevelser och en hel del andra besök utöver det.

Vi började med en go-fika i Högakull naturreservat med utsikt över sjön “Rymmen”. Berra bjussade på kaffe, egenbakade kanelbullar, kladdkaka mm. Varför sjön heter “Rymmen” är ett mysterium men att det är en perfekt sjö för kajak och canandensare med mängder av småöar, därom råder inga tvivel. Kanske var det så att älskande par gav sig iväg från fäderneshemmet över sjön för att rymma till sitt eget boende, vem vet?

Ett åskväder drog förbi under tiden men det skapade inga större problem även om det mullrade och blixtrade oroväckande.


Efter Högakull besökte vi Bernts föräldrahem, träffade hans syster och fick se hennes nya växthus och blev informerade om allt som växer där. Mycket imponerande!


Vidare över till Bernts skogsägor, där flera var intresserade av hans elektriska motorsåg (typiskt killar). Jag, som är friluftsmänniska, blev informerad om att även om mycket såg ut som ett kalhygge, fast i liten skala, är detta ett bra exempel på tillvaratagen skog och nyplantering. Jag litar, i det här fallet, på mina vänner!


Efter skogsvandringen blev det lunch på Rydafors värdshus (kan rekommenderas) och vidare till Bilmuseet. Här finns allt från kulspetspennor till bilar värda 10-15 mille. Tyvärr var ljuset lite för dåligt för fotografering inne i museet, fick kanske någon bild som var ok.

Under tiden i museet utbröt den värsta regn-, hagel- och åskstorm som jag upplevt i mitt liv! Se bild. Den var så våldsam att tjuvlarmet utlöste på Berras bil! Efteråt inspekterade vi bilen för att upptäcka eventuella bucklor men hittade, som tur var, inga.


Vi besökte även Rydaholms kyrka som byggdes som en Domkyrka! Men det blev ingen Domkyrka i Rydafors, utan i stället en idyllisk landsortskyrka.

Vi som var med tackar Berra för denna upplevelse. Vilken perfekt dag, vi fick uppleva allt från vidunderliga naturvyer och dundrande åskväder till ovärderliga bilar!


Tack Berra!

Avslutning VT-19
Som vanligt hos Ola i Bottnaryd
 
Föreningssponsorer
Övriga Sponsorer